Song: Učinilo se da je sve gotovo, čvrsto verujem u pobedu nad Brazilom

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 14:01

Selektor Kameruna pričao i o Onani

Bili su Kamerunci saterani u ćošak. Bombardovala ih je Srbija iz svih pozicija, delovalo je u jednom trenutku da će Afrikanci pretrpeti pravu katastrofu.

A ondaje Rigobert Song uveo u igru Vensana Abubakara i pogodio centar mete. Od tog trenutka se utakmica okrenula naglavačke, mada je bilo više srpske neozbiljnosti.

Izabrane vesti

„Važno je bilo pokazati borbeni duh, odlučnost i to smo videli. Bili smo posvećeni u svojoj igri, prvi smo dali gol, a onda primili tri, mislili smo da je gotovo, a onda smo videli sjajnu reakciju igrača i žeim da im se zahvalim”, poručio je Song.

Imali su Kamerunci ozbiljan maler pred utakmicu sa Srbijom. Ako se to tako može nazvati. Prvi golman Onana je zbog nediscipline proteran iz nacionalnog tima. Videlo se koliko nedostaje ostatku tima.

”Pozicija golmana je vrlo važna, ali znate da igramo na vrlo teškom izazovnom takmičenju i znam šta ja moram da uradim, a to je da se postaram da tim ima prioritet u odnosu na pojedinca. Andre je želeo da iskorači, prihvatili smo tu odluku, imamo 26 igrača, svi smo tu zajedno i zato moramo da pokažemo timski duh, da budemo disciplinovani, da poštujemo jedni drugi. Znamo da je on dobar golman, ali znali smo da moramo danas bez njega”.

Kamerunci su ostali u igri, mada će morati da pojure pobedu protiv Brazila.

„Čvrsto verujem u svoje igrače i mislim da možemo bolje nego danas, ali postepeno postajemo sve jači i ima mladih igrača i ponekada morate da im date vremena. Protiv Švajcarske smo pokazali malo, ali danas mnogo više, da napredujemo. Oni su vrlo entuzijastični i posvećni, ponekad se malo zanesu i ako pogledate golove koje smo primili, mi smo ih poklonili, to su greške mladih igrača, ali treba im dati povernje, biće sve bolji. Moguće je da pobedimo Brazil i verujemo u sebe, nismo došli na SP samo da bismo se pojavili. Čvrsto verujemo da smo sposobni. Kamerun može još toga da pokaže na Mundijalu. Jaki su oni, ali smo i mi", dodao je Song.


tagovi

Rigober Song

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara