Slavlje fudbalera Real Sosijedada (AFP)
Slavlje fudbalera Real Sosijedada (AFP)

Sosijedad ne da nikome prvo mesto, dva i po meseca bez poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 21:03

Tim iz San Sebastijana vezao 13 utakmica bez poraza

Barselonu ove sezone niko ne doživljava kao ozbiljnog kandidata za titulu, Real Madrid, malo, malo, pa prospe bodove tamo gde su pre utakmice već bili upisani, a Real Sosijedad to koristi. Za sada. U rečniku lidera španske Primere već dva i po meseca ne postoji reč poraz. Odbrana zategnuta, napad efikasan. Pre par dana držao je Atletiko Madrid u zubima, pa ispustio prednost 2:0 i osvojio bod, ali večeras na gostovanju Selti nije dozvolio da mu iz ruku izmakne ceo plen - 0:2. Ekipa iz San Sebastijana nastavlja ljubomorno da čuva čelo tabele, a iako na sanzi još nije ni trećina prvenstva, verovatno oni najverniji navijači stidljivo razmišljaju o šampionskoj tituli, prvoj posle 40 godina.

Kakvo blago u timu ima trener Imanol Alguasil, izašlo je na videlo desetak minuta po startu drugog dela. Aleksander Isak je već par godina jedan od najtalentovanijih mladih napadača Evrope, ali njegovi kvaliteti ne svode se isključivo na završnicu i moć u šesnaestercu rivala. Naprotiv. Nisu gosti uspevali da probiju odbranu Selte, delimično i jer je provala oblaka natopila teren Balaidosa, sve dok Isak nije uzeo stvar u svoje ruke. Pokupio je loptu na centru, otvorio Portuu livadu na levom boku i posle trka od nekih pedesetak metara ćušnuo loptu iz peterca u praznu mrežu.

Izabrane vesti

Umela je Selta prethodnih sezona da pronađe recept za belo-plave i golovima Jaga Aspasa da ih baci na kolena. Ali kako je Selta tim koji u ogromnoj meri zavisi od učinka španskog špica, lider Primere znao je šta mu je činiti. Doduše, večeras je još opasnije od Aspasa pretio Santi Mina i Selta bi povela da pred kraj prvog dela igre Metju Rajan nije povezao dve vrhunske odbrane. Mnogo je Sosijedad dobio letos kada ga je za siću pazario od Brajtona.

Branio je Rajan pokušaje Braisa Mendesa par minuta pre i neposredno posle vodećeg gola, a na njegov udarac iz 77. minuta nije imao odgovor. Ali ofanzivac Selte se obreo nešto manje od metra u nedozvoljenoj poziciji. Od pomisli da će da sapletu lidera, do zaostatka 2:0, u tri minuta. Centrirao je Turientes iz kornera, Elustondo presekao loptu i poslao je u malu mrežu. Kupljen je mir u završnih petnaestak minuta računajući i sudijsku nadoknadu.

Ono što očekuje Real Sosijedad u narednim danima je nimalo lagan raspored - domaćinstvo Atletik Bilbau u narednoj rundi, pratiće gostovanje Osasuni, pa okršaj kod kuće protiv Valensije. Nakon toga ide meč sa Espanjolom u Barseloni, kao uvertira za derbi sa Real Madridom. Dakle, u narednih pet kola biće jasnije da li šampionske ambicije Sosijedada imaju adekvatnu potporu.

ŠPANIJA 1 - 11. KOLO

Utorak

Alaves - Elče 1:0 (0:0)

/Ndiaje 47/

Espanjol - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/De Tomas 33 - Vilijams 52/

Viljareal - Kadiz 3:3 (1:2)

/Tores 43, Dia 80, Danžuma 90+5 - Lozano 14, 45+1, 52/

Sreda

Majorka - Sevilja 1:1 (1:0)

/Sančez 22 - Lamela 73/

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Falkao 30/

Betis - Valensija 4:1 (2.1)

/Iglesijas 14p, 30, Pecelja 61, Huanmi 68 - Gabrijel Paulista/

Real Madrid - Osasuna 0:0

Četvrtak

Selta - Real Sosijedad 0:2 (0:0)

/Isak 55, Elustondo 80/

Granada - Hetafe (u toku)

21.30: (5,40) Levante (3,70) Atletiko Madrid (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeltaAleksander IsakReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara