FOTO 1: Lautaro Martinez; FOTO 2: Pavlović u duelu sa Musom (Reuters)
FOTO 1: Lautaro Martinez; FOTO 2: Pavlović u duelu sa Musom (Reuters)

Sosijedad radio Interu šta je hteo, ali Lautaro pokvario žurku inferiornih šeširdžija; Pavlović i Terzić stavili Benfiku u džep

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.09.23. | 22:59

Salcburg iskoristio nespretnost Antonija Silve i rani crveni karton Benfikeza rutinsku pobedu na Lužu, Brais Mendes ranim golom pokvario planove Nerazura

U grupi smrti igraju Pari Sen Žermen, Borusija, Milan i Njukasl, ali grupa pakla za favorite kako stvari stoje biće ona gde do kraja jeseni stanuju Benfika, Inter, Salcburg i Real Sosijedad. Jer umesto slavlja favorizovanih timova, bivših prvaka Evrope, prošlogodišnjeg finaliste i čestvrtfinaliste elitnog evropskog takmičenja, gledali smo kako se Bikovi iz Austrije (2:0) i kako plavo-beli iz San Sebastijana uništavaju Inter, koji je na kraju, vampirski ustao iz mrtvih i nezasluženo stigao do boda.

Večeras su žurku u grupi D priredili timovi što su žreb grupne faze Lige šampiona čekali u trećem, odnosno četvrtom šeširu. Doduše, daleko bolja atmosfera biće u Salcburgu nego u San Sebastijanu. Znao je Simone Inzagi, a i sam je to priznao, zašto se pribojavao samo Njukasla i Real Sosijedada iz četvrtog šešira. Inter na Anoeti za 87 minuta nije stvorio niti jednu šansu i to samo četiri dana nakon što je u Derbiju dela Madonina petardirao Milan. Dobio je vicešampion Evrope na severu Španije dobio fudbalsku lekciju sa kakvom se odavno nije susreo, ali je Lautaro Martinez spasao živu glavu Nerazurima - 1:1.

Izabrane vesti

Verovatno ni najveći horničari Interovih mečeva ne pamte kada je velikan iz grada Mode imao samo jedan udarac i jedan korner za 87 minuta fudbala. Štoperski tandem Le Norman Subeldija, proždirao je dvojac Lautaro - Arnautović, dok su Mikel Merino, Zubimendi i Mendes sažvakali Barelu, Mhitarijana i Aslanija. Ali u odsutnom trenutku panika je zavladala zadnjom linijom domaćina, lopta koja je morala biti raščišćena prozujala je kroz srce šesnaesterca, a Lautaro pokazao zašto je jedan od najboljih špiceva Evrope.

Nakon gola Argentinca verovatno je najviše laknulo Alesandru Bastoniju. Jeste čitav tim Intera podbacio u Baskiji, ali je mladi štoper direktni krivac za rano vođstvo Sosijedada i pogodak Braisa Mendesa. Reprezentativac Italije je nespretno iznosio loptu iz sopstvenog šesnaesterca, a nakon što ju je izgubio, Zomer je ostao na vetrometini. bez šanse da na bilo koji način spreči vođstvo domaćina.

Drugačija bi se pesma pevala da je Sosijedad pre podlaska na odmor unovčio bar neku od mnogobrojnih prilika. Od 37. minuta rafalnu paljbu ka golu Nerazura, rešetali su Kiran Tirni, Robin Le Norman, Takefusa Kubo, ali je lider Serije A nekako preživeo.

U drugom delu, scenario sličan. Sosijedad željan drugog gola, Interu izjednačenje ni na vidiku. Zomer je već u drugom minutu nastavka zaustavio Mendesa, prečku je dvadesetak minuta pre kraja pogodio Merino. Ali kao i obično, kazna za sijaset promašaja je stigla. Ipak je prošlogodišnji finalista evropske elite preiskusan da ne bi ugrabio šansu.

Na drugom delu Pirinejskog poluostrva, Salcburgova deca rutinirala su Benfiku. Trener Gerhard Štruber izveo je najmlađu startnu postavu u istoriji Lige šampiona (21 godina i 183 dana), a obdanište iz Mocartovog rodnog grada nije ustreptalo pred prepunim Lužom. Bikovi su kidisali, promašili penal u trećem minutu, pa u 13. dočekali da Antonio Silva nespretnim potezom sam sebe izbaci iz igre.

Lopta i prečka prevarile su jednog od najperspektivnijih štopera današnjice, a on je odigrao rukom pred praznim golom i zaradio crveni karton. Penal u 15. minutu u gol je pretvorio Roko Šimić (Sin Darija Šimića), čime se slatko osvetio upravo Silvi. Naime, njih dvojica su prošle godine bili na suprotnim stranama u finalu Omladinske Lige šampiona, a nakon što je Benfika izrešetala Salcburg sa 6:0, Silva je likovao i na tviteru se rugao Šimiću.

Maestralnu predstavu na Lužu prikazao je srpski dvojac Strahinja Pavlović - Aleksa Terzić koji je napadače Benfike stavio u džep. Popularni Kalaba konstantno se rvao sa Petrom Musom kao najisturenijim igračem Orlova, a snagu je sjajno koristio i protiv Rafe Silve, dok je neretko izlazio i na Anhela Di Mariju.

Argentinac je u prvom delu pokušao da izjednači iz slobodnjaka, odlično ga je izveo, ali nije spavao Aleksander Šlager. Uvodni minuti drugog dela doneli su potpuno pomračenje svesti odbrane Benfike. Šmitovi defanzivci su izašli visoko i svi odreda ispali na četrdesetak metara od svog gola. Ostao je samo golman Anatolij Trubin oči u oči sa Šimićem i Oskarom Glouhom. I pretposavite šta se dogodilio? Asistencija Hrvata i lopta u praznu mrežu od strane Izraelca.

Terzić se tokom čitavog meča sjajno otkrivao na polovini protivnika uputivši nekoliko opasnih centaršuteva, Pavlović je uz sav defanzivni doprinos i iznudio penal u drugom minutu, a priliku je od 71. minuta dobio i od povrede oporavljeni Petar Ratkov, ali nije bilo vremena za novi gol bivšeg napadača TSC-a.

Ima neka tajna veza između Salcburga i jedanaesteraca u prvim poluvremenima. Austrijski klub postao je jedini u istoriji Lige šampiona koji je iznudio dva penala u prvih 15 minuta, a setimo se da je pre dve sezone Salcburg protiv Sevilje izveo tri jedanaesterca za prvih 45 minuta.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO

GRUPA D

Real Sosijedad - Inter 1:1 (1:0)

/Mendes 4 - Martinez 87/

Benfika - Salcburg 0:2 (0:1)

/Šimić 15, Glouh 51/



tagovi

Red Bul SalcburgSalcburgInterReal SosijedadBenfika

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara