Eran Zahavi (Reuters)
Eran Zahavi (Reuters)

Šou gol mašine Zahavija i "dopelpak" Marija Gecea za petardu u mreži Galate (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 23:03

PSV rešio pitanje prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Kakva noć u Ajndhovenu, kakva rapsodija PSV-a i kakav debakl Galatasaraja!

Predvođen fantastičnim napadačkim tandemom Eran ZahaviMario Gece, PSV je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu deklasirao Galatasaraj sa 5:1 i praktično obezbedio plasman u narednu rundu. A tamo ga čeka bolji iz duela Midtjilanda i Seltika...

Izabrane vesti

Ima Galata i taj revanš pred svojim navijačima u paklu Istanbula ali ovo je nenadoknadiv minus. Suviše lako su na kraju primili poslednja dva gola i ubili sve nade da mogu do preokreta u revanšu.

Apsolutni heroj meča je izraelski napadač Eran Zahavi. Razneo je Galatinu odbranu sa tri gola i jednom asistencijom. Čovek je klasična gol mašina kada mu se igra i kada mu legne ambijent.

Da se prvo podsetimo brojki u klubovima pre ovoga. U Makabiju je za četiri godine dao 127 golova na 168 utakmica. Tri godine zaredom je bio prvi strelac lige. Nije ni čudo što je Dragan Stojković Piksi insistirao da ga dovede u Guangdžou R&F. A tamo je bio još ubojitiji i dao 103 gola na 117 utakmica! U dve od tri sezone je bio prvi strelac kineskog šampionata. Pre godinu dana je kao slobodan igrač došao u PSV Ajndhoven i pokazao se kao pravo rešenje. Na 34 utakmica ima 20 golova. Špic koji daje golove...

Načeo je Galatu već u drugom minutu posle „ludačkog“ presinga na poslednju liniju i golmana Musleru koji je napravio veliki kiks.

Posle nešto više od pola sata igre, PSV je još jednom naterao goste da pogreše na svojoj polovini, sevnula je munjevita kontra, a supertalentovani Madueke je na petercu našao Zahavija koji ne greši u takvim situacijama...

Uspeo je Galatasaraj u finišu poluvremena da vrati nadu kada je Kilindž postigao lep gol glavom ali je potom u drugom poluvremenu usledio pravi raspad sistema. Mario Gece je nakon sjajne asistencije Zahavija ušao iza leđa odbrani Galate i pogodio za 3:1.

Turci su krenuli na sve ili ništa i dobili još dva komada u mreži. Zahavi je u 84. minutu iskoristio još jednu očajnu reakciju Galatine odbrane, predriblao Musleru i povisio na 4:1 da bi potom Gece postigao prilično čudan gol glavom uz veliku pomoć katastrofalnog Muslere.



tagovi

Eran ZahaviMario Gecekvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara