Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Spaleti: Sledeća utakmica pokazaće nam šta nosi budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 01:59

Selektor Azura o Berardijevoj formi i predstojećem okršaju sa Engleskom

Uprkos problemima uoči utakmice sa Maltom i privođenja dvojice fudbalera, Sandra Tonalija i Nikola Zaniola, u trening centru italijanske reprezentacije, Azuri su rutinski odradili posao u petom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i u Bariju savladali Maltu 4:0.

Blistao je trostruki strelac Domeniko Berardi, a pohvale na račun sjajnog napadača Sasuola stigle su i od selektora Lučana Spaletija.

Izabrane vesti

"Bonaventura je otvorio rivala fantastičnim udarcem, pokazavši kvalitet da nađe rešenje na malom prostoru. Za Berardija svi već znamo šta je sposoban da uradi i kakav šut ima. Od njega očekujem više kada kombinuje sa saigračima, ali kada ulazi sa desne strane u sredinu, sledi haos", istakao je Spaleti.

Pod komandom trenera koji je vratio titulu u Napulj Italija je odigrala tri utakmice. U prvoj je bilo 1:1 sa Makedonijom u gostima, a zatim su kod kuće savladane Ukrajina 2:1 i Malta 4:0. Sledeći meč je u utorak u Londonu, protiv vodeće Engleske, a pogled na tabelu jasno pokazuje da je Italijanima ta utakmica od velikog značaja.

Azuri su trenutno na 10 bodova iz pet utakmica. Ukrajina takođe ima 10 bodova, ali i meč više, dok je Engleska na 13 bodova, iz pet duela. Istovremeno kada Italija bude gostovana na Vembliju, Ukrajinci će igrati na Malti i, očekuje se, naneti ostrvskoj selekciji i sedmi poraz. Zato je Italijanima bitno da ostanu neporaženi u Engleskoj, jer im u novembru slede okršaji sa Makedonijom (sa kojom je igrala 1:1 u gostima) i direktnim konkurentom za prolaz - Ukrajinom. Taj meč biće odigran u Leverkuzenu.

Svestan je Spaleti da predstojeće gostovanje na Ostrvu nosi veliku važnost.

"Sledeća utakmica će nam pokazati šta nosi budućnost. Videćemo kakav nam je stav i koliko možemo. Biće drugačije nego danas jer igramo protiv tima šampionskih ambicija, ali u takvim utakmicama se zaslužuju vize za velike turnire", jasan je selektor Azura.


tagovi

Lučano Spaletifudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara