Slavlje Španaca posle pobede u Tbilisiju (©Reuters)
Slavlje Španaca posle pobede u Tbilisiju (©Reuters)

Španci posrću, prilika za goleadu u Sevilji

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 11:57

Četa Luisa Enrikea razočarala u prva dva meča kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Heleni u Solunu domaćini Gruziji

Loše je Španija krenula kvalifikacije za Mundijal u Kataru naredne godine. Prvo je osvojen samo bod (1:1) protiv Grčke na svom terenu, a u nedelju je Dani Olmo u poslednjim trenucima susreta srušio Gruziju u Tbilisiju (2:1). Prilika da poprave utisak izabranici selektora Luisa Enrikea imaju u meču u Sevilji večeras (20.45) sa takozvanim Kosovom.

Gosti iz Prištine su poraženi prethodne nedelje na svom terenu od Švedske (0:3). Enrike nije bio zadovoljan igrama svog tima u prethodnih 180 minuta.

Izabrane vesti

"Veoma sam zabrinut zbog igre u Tbiliisiju. Nedostaje nam preciznost, finoća, svežina. Španija mora da bude na sledećem Svetskom prvenstvu i ne razmišljamo da nas neće biti u Kataru. I već vidimo da protivnici ništa neće da nam poklone. Više patimo sa ovakvim reprezentacijama nego sa Švajcarskom, koji su bili četvrtfinalisti Svetskog prvenstva ili Nemačkom ili Ukrajinom. Više sam nego zabrinut zbog ove sledeće utakmice sa Kosovom“, rekao je Enrike.

On je pohvalio mladog Pedrija. Kapiten Serhio Ramos nije igrao protiv Gruzije. Ceo meč je presedeo na klupi za rezerve. Enrike kaže da je to bila njegova odluka i da iskusni štoper nije povređen. Očekuje se da vrati u startnih 11 asa Reala, a očekuje se i da junak pobedu u Tbilisiju Dani Olmo krene od starta meča. Glavni aduti takozvanog Kosova su napadač Lacija Vedat Murići, koji doduše malo igra u Rimu posle dolaska iz Fenerbahčea, i krilo Verdera Milot Rašica.

20.45: (1,10) Španija (11,0) Tzv. Kosovo (19,0)

Šveđani odmaraju danas, a u drugom meču Grupe B Grčka u Solunu na stadionu PAOK-a Tumba dočekuje Gruziju (20.45). Heleni su poslednjih godina u padu, nema ih na nekoliko velikih takmičenja. Dobro su krenuli kvalifiakcijama za Mundijal remijem u gostima sa favorizovanog Španijom. Gruzini su čvrsta selekcija, Furija ih je jedva dobila (2:1), pre toga je i Švedska (1:0) na svom terenu teško izašla na kraj, pa neće biti lako Grcima. Ako žele na Mundijal u Kataru i da pokušaju da ugroze favorizovane selekcije u Grupši B, Španiju i Švedsku, pobeda ne bi smela da dođe u pitanje.

20.45: (1,85) Grčka (3,35) Gruzija (4,70)

Grci su za vikend pobedili Honduras sa 2:1 u prijateljskom meču.

"Moramo biti fokusirani na plan. Gruzija je veoma dobra ekipa, imali su veoma dobre mečeve sa Španijom i Švedskom i možda su zaslužili više. Znamo da to neće biti laka utakmica, nema lakih utakmica, moramo biti koncentrisani. Želimo da pobedimo“, rekao je iskusni holandski stručnjak na klupi Grčke Jon Van’t Šip.

Heleni nemaju problem oko sastava. Roviti Pelkas i Aleksandropulos oporavili su se od povreda i spremni su za veoma važan meč protiv Gruzije. Ove dve selekcije sastale su se dosad šest puta, a Grčka je pet puta dobila, a samo je jednom bilo bez pobednika. Pre 10 godina su se posledni put igrale ove dve reprezentacije, a slavila je Grčka u Tbilisiju sa 2:1 u kvalifikacijama za EP 2012. godine.

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

Sreda

GRUPA B

20.45: (1,10) Španija (11,0) Tzv. Kosovo (19,0)

20.45: (1,85) Grčka (3,35) Gruzija (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija kosovaReprezentacija KosovaFudbalska reprezentacija Grčkereprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara