Džud Belingem nakon utakmice sa Valensijom (Reuters)
Džud Belingem nakon utakmice sa Valensijom (Reuters)

Španske sudije već uzele broj tablica Džudu Belingemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 02:46

Marka tvrdi da su sudije koje redovno dele pravdu u Primeri i koje često razmenjuju iskustva, već stvorile negativnu sliku o Belingemu u njegovoj premijernoj sezoni u Madridu

Velika se prašina podigla u Španiji pre šest dana, jer "ko se to drznuo' da ošteti Real Madrid". Jedan od najboljih sudija na Pirinejima Hesus Hil Mansano svirnuo je kraj meča između Valensije i Real Madrida (2:2) sekund pre nego što je Džud Belingem zatresao mrežu. Kraljevskogm klubu nije priznat pobednosni pogodak, Belingem je verbalno nasrnuo na glavnog arbitra zbog čega mu je ovaj pokazao crveni karton.

I na konferenciji za medije nakon meča Karlo Ančeloti, je pokušao da odbrani svog pulena tvrdeći da Englez psovku nije uputio sudiji lično.

Izabrane vesti

"Belingem je rekao sudiji: 'to je je**ni gol'. Nije ga lično uvredio. Videćemo šta će sudija napisati u zapisniku", rekao je tada Italijan.

Kako bilo, Belingema je sačekala suspenzija od dve utakmice - neće ga biti protiv Selte i Osasune, ali to su već poznate informacije. Suština je u onome što je večeras objavila španska Marka, list poslovično naklonjen evropskom velikanu. A Marka kaže da su sudije koje redovno dele pravdu u Primeri i koje često razmenjuju iskustva, već stvorile negativnu sliku o Belingemu u njegovoj premijernoj sezoni u španskom fudbalu.

Žargonski je najmoćniji sportski list u Španiji istakao da su arbitri već zapisali broj Belingemovih registarskih tabli, jer je Belingem galamdžija koji često protestuje i diže glas na sudije. Zato je već praktično kreiran dosije Belingem od kojeg arbitri znaju šta mogu da očekuju... Kao onomad kada se Nejmar valjao po terenu posle bilo kog sitnog kontakta, najčešće u šesnaestercu rivala.

Očekivano, Marka je priču gradila kako bi na kraju poentirala argumentom o tome da suđenje mora biti nepristrasno i da je svaka nova utakmica priča za sebe.

"Jedino što ću reći je da se desilo to što se desilo sa njegovom odlukom da odsvira kraj u tom trenutku. Moramo da setimo da je on samo čovek, ali i ja sam takođe, tako da bi i moje ponašanje moglo da se sagleda kroz malo zdravog razuma. Nisam rekao ništa uvredljivo, nisam rekao ništa što nisu izgovorili i moji saigrači i ponekad mislim da hoće da im ja poslužim za postavljanje primera, samo zato što sam nov ovde", rekao je Belingem nakon utakmice sa Lajpcigom.

Ali nijedan klub u Evropi nema tako povlašćen status kod sudija kao Real, pa je karma ovoga puta rešila da ipak napravi malu ravnotežu.


tagovi

Džud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara