Detalji sa meča Ahmata i Spartaka (©Twitter)
Detalji sa meča Ahmata i Spartaka (©Twitter)

Španski trener srušio Albanca dok se radovao i potpisao sebi otkaz, Promes psovao Bogosavca

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.12.23. | 14:22

Ogromna nervoza Moskovljana tokom meča sa Ahmatom (1:2) rezultirala isključenjem Giljerma Abaskala, posle kojeg mu ozbiljno preti rastanak sa Spartakom

Pobeda Ahmata nad Spartakom (2:1) u nedelju, u 17. kolu ruskog šampionata, ostala je u senci nekoliko ružnih scena koje su se dogodile tokom meča. Najveći skandal napravio je trener Moskovljana Giljermo Abaskal, koji je sa leđa odgurnuo fudbalera protivničke ekipe Bernarda Berišu, zbog čega ne samo da je dobio crveni karton i automatsku suspenziju, već je najverovatnije potpisao otkaz.

Šef stručnog štaba tima za koji igra srpski reprezentativac Srđan Babić pukao je pod pritiskom, pod kojim se nalazi već nekoliko nedelja zbog slabih rezultata Spartaka. U 35. minutu je doživeo pomračenje i sa leđa srušio Berišu na zemlju, verovatno isprovociran ponašanjem Albanca sa Kosova u datom trenutku. Naime, Beriša je asistirao Gamidu Agalarovu za vodeći pogodak Ahmata, posle čega je proslavljao sam za sebe blizu klupe Spartaka.

Izabrane vesti

Očigledno, po mišljenju Abaskala, preblizu njemu, pa je oborio Albanca na zemlju. Naravno, posle toga je nastala gužva, Beriša je dobio žuti karton, a 34-godišnji trener isključenje.

Sada sam i definitivno ubeđen da Abaskal nije čovek za fudbal. Beriša je trčao i radovao se, izražavao je svoje emocije zbog gola. Ono što je Abaskal uradio je neprihvatljivo“, prokomentarisao je nekadašnji fudbaler Spartaka i ruske reprezentacije Aleksander Mostovoj.

Posle tog incidenta, pa do kraja meča, vladala je velika nervoza na terenu. Po završetku prvog poluvremena, na putu ka tunelu i svlačionicama, srpski fudbaler iz redova Ahmata Miroslav Bogosavac ušao je u verbalni duel sa napadačem Moskovljana Kvinsijem Promesom.

Promes je nešto pričao sa Semedovim, kada sam im prišao i pitao ga šta se desilo. On je uzvratio pitanjem ‚ko si ti‘, što su potom još neki igrači počeli da me pitaju. Onda sam mu rekao ‚a ko si pa ti‘, na šta je on burno reagovao i rekao neke ružne stvari. To su emocije, ovo je fudbal i takve stvari se dešavaju. Posle smo se rukovali i sve se završilo kako treba. Nije ništa strašno. Promesove uvrede? Nije bitno, to su emocije. Ova utakmica nam je svima bila važna“, kazao je Bogosavac posle meča, a potom prokomentarisao i incident u kojem je učestvovao njegov trener:

Nisam video šta se tačno desilo. Odmah sam bio otišao da proslavim sa Agalarovim, jer rekao sam mu pre meča da će da postigne gol. Onda sam video da su se ljudi okupili oko Spartakove klupe, ali ne i zašto“.

Abaskalov pomoćnik Vladimir Slišković po završetku utakmice je umesto Španca otišao na konferenciju za medije.

Nisam video baš sve detalje, samo to da Beriša trči prema našoj klupi. Razumeo bih to, da je on dao gol, pa da ga je savladala euforija. Po meni, ovako je njegovo ponašanje bilo nesportsko, nije smeo tako. Posle toga su svi ustali sa klupe, nastala je gužva i desio se taj crveni karton“, prisetio se Slišković.

Ruski mediji su složni u jednoj oceni – da je obaranje Beriše poslednji Abaskalov potez na klupi Spartaka. Posle ovoga mu sigurno sleduje nekoliko mečeva suspenzije, a kako je do kraja polusezone i odlaska na zimsku pauzu ostalo samo još jedno kolo, realno je da u januaru dobije otkaz.


17.30: (1,95) Dinamo Moskva (3,50) Rubin (3,90)


Pogotovo što će polusezonu Spartak da dočeka na poziciji daleko od toga da konkuriše za titulu. Trenutno je sedmi na tabeli sa 27 poena, osam manje od lidera Krasnodara, ali mogao bi još više da padne. Naime, ovog ponedeljka od 17.30 časova, u poslednjem meču 17. kola Premijer lige Rusije Rubin će gostovati Dinamu u Moskvi, a ukoliko trijumfuje preskočiće na tabeli Spartak. Tim iz Kazanja je u sjajnoj formi, vezao je četiri uzastopna trijumfa i neće biti iznenađenje ako i Policajci padnu pred Lazarom Ranđelovićem, Nikolom Čumićem, Urošom Drezgićem, Igorom Vujačićem i saigračima.


RUSIJA 1 – 17. KOLO

Subota

Nižnji Novgorod – Ural 1:0 (0:0)

/Kokojev 90+1/

Soči – Krilja Sovjetov 0:2 (0:0)

/Ežov 71, Gare 90+4pen/

Fakel – Baltika 0:0

Nedelja

CSKA Moskva - Rostov 2:0 (1:0)

/Čalov 4pen, Mendes 69/

Krasnodar - Orenburg 2:1 (1:0)

/Spertsjan 45+3pen, Ahmetov 76 - Oganesjan 51/

Lokomotiva Moskva - Zenit 3:1 (1:1)

/Keržakov ag 8, Glušenkov 59, Tiknizjan 88 - Kasijera 41/

Ahmat Grozni - Spartak Moskva 2:1 (1:1)

/Agalarov 35, Kovačev 47 - Zinkovski 44/

Ponedeljak

17.30: (1,95) Dinamo Moskva (3,50) Rubin (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Miroslav BogosavacGiljermo AbaskalSpartak MoskvaAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara