Radost PSV-a (©Reuters)
Radost PSV-a (©Reuters)

Sparta pritisnula dugme za samouništenje: PSV se vratio iz ponora i pokorio Roterdam

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 16:46

Crveni karton Veršurena i Šmitov džoker ključni za konačan rasplet – 2:1

Fajenord je porazom od AZ Alkmara napravio korak unazad u šampionskoj trci, poništio je sve dobro što je uradio u ovoj godini, ali PSV nastavlja da vrši pritisak na Ajaks. Preboleo je tim iz Ajndhovena neuspehe u dva vezana derbija i otvaranjem kapija “Zamka” prišao je Kopljanicima na dva boda zaostatka – 2:1 (0:1).

Prebacila je četa Rodžera Šmita preko ograde lopticu u amsterdamko dvorište, i sada čeka rasplet Ajaksove utakmicu u kojoj će dobiti odgovor ostaje li na pet bodova zaostatka ili će svi na Johan Krojf Areni bolje čuti bat koraka PSV-a. Spemili su iz Ajaksa zahvalnicu za Spartu posle izvanrednog prvog poluvremena i vođstva, ali roterdamski tim nije uspeo da izdrži nalete gostiju u nastavku sa igračem manje.

Izabrane vesti

Jedna pogrešan potez i snovi Sparte su raspršeni. Pritisnuo je Arno Veršuren crveno dugme za samouništenje, pocrveneo je početkom drugog poluvremena i zavio je Spartu u crno. Te nijanse ovoga dana preovlađuju nad najvećim lučkim gradom u Holandiji… Oba kluba potpisala su kapitulaciju, a dugoročno bi Sparta i te kako mogla da žali za bodovima, ili makar jednim.

Tone Sparta sve dublje, od borbe za opstanak ne može da pobegne. A, ni od zone ispadanja u kojoj već dugo tavori. Svetlo na kraju tunela ukazalo se kada je nemački napadač Lenart Ti konačno proradio. Poigravanje PSV-a i loša predaja lopte nadomak kaznenog prostora naplaćena je. Munjevito je odreagovao domaćin, lopta je brzopotezno prosleđena do Tija, koji nije oklevao.

A, onda je igra Sparte počela da se ruši kao kula od karata. Početkom drugog poluvremena ostao je domaćin sa igračem manje, a pride je Rodžer Šmit pogodio sa izmenama. Brzo su se vratilo sa uvođenjem Ritsua Doana. Ali, prvo Mauro Žunior. Brazilski vezista ušao je u sredinu, namestio je loptu na jaču, levu nogu i raspalio – pod prečku.

Oživeo je PSV i za osam minuta razorio je roterdamski tim. Erana Zahavija ove sezone neće gol, ali i dalje ume da podvali loptu. Spojio je sa golom Ritsua Doana, nadanjima Sparte došao je kraj. Sa igračem manje nije bila u stanju da nanese štetu Šmitovoj odbrani.

EREDIVIZIJA - 24. KOLO

Petak

RKC - Tvente 1:2 (0:1)

/Odgard 74 - Van Volsfinkel 23, Limnios 90/

Subota

Herakles - Zvole 2:0 (1:0)

/De la Tore 19, Bakiš 55/

Groningen - Vilem Drugi 1:0 (1:0)

/Mejer 14/

Kambur - Fortuna Sitard 2:1 (1:1)

/Bere 35, 74 - Duarte 20/

Nedelja

AZ Alkmar - Fajenord 2:1 (2:0)

/Karlson 19pen 30pen - Gertrauda 52/

Vitese - NEC 4:1 (0:0)

/Doeki 54, Orloz 56, 81, Bujitnik 90+4 - Deleund 49/

Sparta - PSV 1:2 (1:0)

/Ti 32 - Mauro 60, Doan 68/

16.45: (15,0) Go Ahed (8,50) Ajaks (1,15)

20.00: (4,10) Herenven (3,50) Utreht (1,90)



tagovi

PSV AjndhovenSparta RoterdamEredivizijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara