(©Reuters)
(©Reuters)

Sparta sve bliže tituli, Zvezda trećem šeširu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 20:59

Praški derbi rešio Krejči u 97. minutu iz penala, lider uvećao prednost…

Slavija je ponizila Spartu u prvenstvu, tukla je najvećeg rivala u borbi za trofej u kupu. Neporažena je bila u tri gradska derbija, ali posle jubilarnog 80. oseća samo – gorčinu! Ni ove godine, kao ni prošle titula neće otići u njene vitrine.

Osveta se servira hladna, a Sparta ju je servirala na najbolniji način. Dobila je Slaviju na svom uporištu, i to golom iz penala u 97. minutu! Junak je Ladislav Krejči, a sada je krunisanje Sparte poprilično izvesno: ima pet bodova više od arhineprijatelja tri kola pre kraja, polako može da priprema veliku feštu – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Bezmalo punu deceniju Sparta nije videla titulu, zlopatila se i svašta proživljavala. Često nije bila ni blizu vrha, na zvanje najboljeg u državi nije mogla ni da pomisli. Sve se okrenulo! Ako žestoko ne uprska, kao šampion će izaći u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ujedno i biti od pomoći ekipi koja joj je ne tako davno nanela evropske rane – Crvenoj zvezdi.

Sparta igra za sebe, ali i za crveno-bele. Jer, bude li prvak Češke, i srpski šampion će biti bliže boljoj startnoj poziciji na žrebu za Ligu šampiona. Stvari se tako odvijaju da bi Crvena zvezda lako mogla da završi u trećem šeširu. Doduše, štošta će morati da se poklopi. Ne samo Spartina titula...

I te kako pristalice beogradskih crveno-belih danas imaju razloga za radost i zadovoljstvo. Ne samo da im je Kings Kagva doneo pobedu golčinom u 94. minutu protiv Vojvodine, nego je i Sparta odradila bitan deo posla… A, najteži je bio na Ladislavu Krejčiju.

Češki vezista je ostao staložen prilikom izvođenja jedanaesterca u dubokoj nadoknadi. Bio je hladan kao špricer, nije mu zadrhtala noga u sedmom minutu sudijske nadoknade. Lopta u jednu, protivnički golman u drugu stranu.

To već Slavija nije mogla da stigne…

Ali, pre toga jeste u dva navrata anulirala vođstvo najvećeg rivala. Lukas Haraslin je postigao prelep gol iz slobodnog udarca, pogurao je Spartu do prednosti. I Asger Sorensen je izazvao erupciju radosti domaćih navijača, ali su Ivan Šranc i Stanislav Tekl bili “protivotrov”. Možda je Slavija imala i treću bočicu, no vrmena joj nije ostalo da sipa na ranu što je Krejči napravio.

ČEŠKA 1 (PLEJ-OF) – 2. KOLO

Subota

Viktorija Plzenj - Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

/Durosinmi 45+3 - Sikora 45+5ag, Israel 54, Navratil 74/

Sparta Prag - Slavija Prag 3:2 (1:1)

/Haraslin 30, Sorensen 63, Krejči 90+7pen - Šranc 35, Tekl 85/

Nedelja

18.00: (2,45) Bohemijans (3,35) Slovacko (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Sparta PragSlavija PragČeška 1ŽFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara