Loše popodne za Spartak (©AFP)
Loše popodne za Spartak (©AFP)

Spartak i CSKA pritisnuli dugme za samouništenje, Nikolićeva Lokomotiva sama odlučuje o Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 19:54

Ako nastavi s dobrim igrama, Lokomotiva srpskog trenera može do kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone

Nije mogao Marko Nikolić da se nada boljim vestima u završnici 26. kola ruske Premijer lige! Posle ubedljivog trijumfa protiv Rostova (4:1) dva direktna konkurenta za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona pritisnuli su dugme za samouništenje i doživeli teške i neočekivane poraze pred samu završnicu šampionata!

Soči je na svom terenu nadigrao Armejce sa 2:1 (1:0), dok je Spartak kao domaćin pretrpeo debakl od Ufe koja je slavila rezultatom 3:0 (1:0)! Ko je ovom mogao da se nada uoči početka današnjeg programa ruskog prvenstva?!

Izabrane vesti

Ako Sočijev trijumf negde i može da se svari u nekim realnim fudbalskim okvirima, šta reći za ono što je pretrpeo Spartak? Imaće Domeniko Tedesko mnogo toga da objasni klupskoj upravi posle ove katastrofe od tima koji se bori za goli život i plej-aut, jer ovim porazom Spartak je ozbiljno ugrozio šanse da obezbedi to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje. Tačnije, sada apsolutno sve zavisi od Nikolićeve Lokomotive, koja već u narednom kolu ima na papiru lak posao i gostovanje već otpisanom Tambovu gde bi pobeda dodatno učvrstila tu drugu poziciju na tabeli.

Navijači Spartaka dobro će zapamtiti ime i prezime Vladislava Kamilova. Ruski vezista danas je bio u ulozi Spartakovog dželata pošto je sa dva gola potpisao važna tri boda Ufi. Prvo u samoj završnici prvog poluvremena na asistenciju Filipa Mrzljaka, koji je u uvodnim trenucima drugog poluvremena i sam bio strelac za 2:0, da bi onda Kamilov u 87. minutu posle neiskorišćenog jedanaesterca uspeo da iskoristi odbitak i postavi konačnih 3:0.

Ne pamti se kada je jedan klub ovako ponizio Spartak kod kuće u svim takmičenjima! U poslednjih godinu i kusur dana jedini koji je uspeo da postigne tri gola na Otkritje Areni bio je Tambov pre devet meseci, a od tada samo su Soči i Rubin iz Kazanja uspeli da postignu dva gola. Svi ostali po jedan ili nijedan...

Nešto ranije Soči je dobio zahvaljujući golovima Noboe u 40. i Jusupova u 55. minutu susreta, da bi Divejev pogotkom u 79. minutu vratio neizvesnu notu susretu. Ali, rezultat se više nije menjao…

Lokomotiva sada ima dva boda više u odnosu na Spartak i tri naspram Rubina, Dinama i CSKA. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola.

RUSIJA 1 – 26. KOLO

Subota

Ahmat – Himki 3:1 (2:0)

/Karin 25, Iljin 44, Malkadze 65 – Idovu 88/

Lokomotiva – Rostov 3:1 (2:1)

/Kamano 4, Žemaledinov 6, Krihovjak 65 pen – Hadžikadunić 33/

Rotor Volgograd – Dinamo Moskva 0:3 (0:0)

/Fomin 57, Ordets 76, Enžije 90+1/

Krasnodar - Zenit 2:2 (1:0)

/Jonov 7, 61 - Azmun 78, Mostovoj 86/

Nedelja

Ural – Rubin 0:1 (0:1)

/Jevtić 45/

Arsenal Tula – Tambov 4:0 (2:0)

/Bauer 11, Lucenko 25, Tkačev 65, Hlusevič 66/

Soči – CSKA Moskva 2:1 (1:0)

/Noboa 40, Jusupov 55 – Divejev 79/

Spartak Moskva – Ufa 0:3 (0:1)

/Kamilov 45+1, 87, Mrzljak 48/



tagovi

Spartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara