(©MN Press)
(©MN Press)

Spartak nova Badamosijeva žrtva: Čuka srušila subotički bedem

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 22:52

Prvi primljen gol iz igre koštao Golubove celog plena, prvi poraz rival u sezoni overio Tošić iz slobodnog udarca (2:0)

Poraz od Tventea, ostao je u prošlosti izabranika Dušana Kerkeza, koji su novom prvenstvenom pobedom, četvrtom u nizu, nastavili trku u Mozzart Bet Superligi.

Trijumf domaćina protiv Spartaka (2:0) najavio je novim golom Muhamed Badamosi koji je u 51. minutu još jednom potvrdio napadački kalibar i epitet najvećeg pojačanja Čukaričkog ovog leta. Korpulentni napadač, golgeter kakvih je fudbal generalno u deficitu, uspeo je da još jednom individualnim kvalitetom donese prevagu i da posle pobeda protiv Novog Pazara, novosadske Mladosti i Rasinga iz Luksemburga, potpiše i slavlje protiv Spartaka.

Izabrane vesti

Prvi primljen gol Subotičana iz igre u aktuelnoj sezoni bio je dovoljan da se slomi bedem gostiju čiji je prvi poraz u sezoni, posle po dve pobede i remija, overio Nemanja Tošić u 83. minutu golom is slobodnog udarca

Igrom u prethodna četiri kola Mozzart Bet Superlige rivali su zaslužili epitet derbija aktuelnog vikenda, a potom i kvalitetom fudbala opravdali isti. Ipak, da su trenutno ispred Subotičana Brđani su demonstrirali na krilima centarfora koji je još jednom partijom u nizu potvrdio da je možda i najbolja investicija Čukaričkog godinama unazad.

Korpulentni centarfor domaćina, preuzeo je glavnu ulogu na večernjoj ceni na Banovom brdu i uspeo ono što nisu zajedno Mladost iz Lučana, Vojvodina, Radnik i Voždovac, te će ostati upisan kao prvi igrač koji je iz igre zatresao mrežu Golubova (nakon što je samo Mladost postigla gol, ali iz penala).

Robusni Gambijac uspeo je da nadmudri Miloša Ostojića i nakon niza pretnji saigrača matira Filipa Manojlovića. Pogodak u 51. minutu predstavljao je krunu inicijative Čukaričkog koji je tokom prvog poluvremena pleo mrežu, međutim šanse među kojima su najbolje imali Samjuel Ovusu i Luka Adžić ispostavile su se kao nedovoljne da Kerkezovi izabranici ranije nagoveste četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Vodeći gol, inspirisao je ofanzivce Brđana, te su Ovusu i Vladimir Lučić ubrzo potom imali odlične prilike da udvostruče prednost, međutim nisu bili dovoljno precizni.

Sa druge strane, gosti su bezuspešno tražili način da uposle potpuno odsečeni napadački dvojac Obradović - Bjelović, a nakon savršeno izvedenog slobodnog udarca Nemanje Tošića bilo je jasno da će ceo plen ostati na Banovim brdu i da će se Spartak zadržati na osam osvojenih bodova. Prelepim udarcem Tošić je ukrasio novu pobedu u seriji koja je počela bolnim porazom od TSC-a (1:4) upravo na terenu Brđana, a među oko 500 svedoka koji su sa tribina svedočili majstoriji beka Čukaričkog bio je i njegov klasić iz Zvezdine škole Luka Jović, novi napadač Fjorentine koji je slobodne dane iskoristio da vreme provede u srpskoj prestonici.

Podsetimo, Brđane već u četvrtak očekuje gostovanje Tventeu, a čudo u Holandiji i eventualno nadoknađena dva gola minusa donela bi upravo susret saigrača iz omladinskih dana jer Fjorentina u plej-ofu za Ligu konferencije čeka boljeg iz dbomeča srpskog i holanskog kluba..

ČUKARIČKI- SPARTAK 2:0 (0:0)

/Badamosi 51, Tošić 83/

Sudija: Nenad Minaković

Gledalaca: 500

Žuti kartoni: Ovusu, Adžić, Tošić, Roganović (Čukarički), Filipović, Šćepanović, Srećković, Obradović, Stanić (Spartak)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović - - Stevanović 6,5, Kovačević 6, Vujadinović 6, Tošić 7,5 - Docić 6,5 (od 61. Petković 6), Mijailović 6,5 - Ovusu 7 (od 73. Ndijae 6), Lučić 6,5 (od 80. Roganović -), Adžić 6 (od 73. Kovač -) - Badamosi 7,5.

SPARTAK (4-4-2): Manojlović 6,5 - Tanasin 6,5, Filipović 5,5 (od 87. Đurasović -), Ostojić 5, Mitrović 5 (od 80. Vitorović -) - Todoroski 5,5 (od 61. Rošević 5,5), Šćepanović 5 (od 61. Stanić 5,5), Tumbasević 6 (od 61. Đurasović 5,5), Srećković 6 - Obradović 6, Bjelović 5,5.

Igrač utakmice: Muhamed Badamosi

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Vujnović 90/

Subota

TSC - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Danoski 56/

Mladost - Radnički 2:2 (1:1)

/Bojović 34 i 90+3 - Štulić 3 i 61/

Nedelja

Radnik - Kolubara 0:0

Čukarički - Spartak 2:0 (0:0)

/Badamosi 51, Tošić 83/

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Muhamed BadamosiMozzart Bet SuperligaSpartak SuboticaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara