Spartak počeo sa radovima na terenu, dok hibrid “ne legne” biće domaćin u Staroj Pazovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 13:03

“Prvi meč kod kuće igraćemo u šestom kolu protiv Partizana”, kaže prvi čovek kluba Nikola Simović

Fudbaleri Spartaka otputovali su na drugi deo letnjih priprema na Zlatibor, a uporedo sa tim počeli su veliki radovi na stadionu u Subotici.

Kao što se najavljivalo poslednjih meseci, Spartak je krenuo sa postavljanjem nove, hibridne podloge na Gradskom stadionu. Nakon završetka sezone govorilo se da će na devet stadiona širom zemlje da se radi zamena trave, a taj posao je u Subotici krenuo danas.

Izabrane vesti

Predsednik kluba Nikola Simović otkrio je i da će dok sve ne bude gotovo Spartak biti privremeni domaćin u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

„Radovi su započeli danas, izvodi ih firma Garden iz Beograda koja je specijalizovana za rekonstrukcije, postavku i izgradnju fudbalskih terena i stadiona. Završetak radova planiran je za 20. avgust, te bismo prvu utakmicu kod kuće igrali u šestom kolu sa Partizanom, a do tada ćemo utakmice kao nominalni domaćini igrati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi. Zahvaljujem se Savezu i raduje me što je projekat obnove terena počeo. Siguran sam da će kada svi tereni u ligi budu obnovljeni kvalitet fudbala u mnogome porasti“, poručio je Simović.

To znači da će dve utakmice u novoj sezoni, protiv Čukaričkog (2. kolo) i kragujevačkog Radničkog (4. kolo), Spartak igrati u Staroj Pazovi.

Prvi čovek Spartaka ističe da tu radovima na stadionu nije kraj:

„Ovo je tek prvi od niza projekata koje sprovodimo. Za sedam dana kreće se sa zamenom podloge na dva pomoćna terena i postavkom hibridne trave, što će značiti kako prvotimcima tako i školi fudbala, te će dečaci svih uzrasta moći da treniraju u mnogo boljim uslovima nego do sada“, naglasio je Simović.

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Spartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara