Robert Prosinečki (© Star sport)
Robert Prosinečki (© Star sport)

Spas za Roberta Prosinečkog: Turci proširili ligu

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.07.20. | 19:27

Niko ne ispada, tri ulaze

Mogli bi čelnici Fudbalskog saveza Srbije da traže od turskih kolega novčanu nadoknadu za patent „kako da niko ne bude oštećen u sezoni virusa korona“. Najviši rang našeg fudbala brojaće 20 ekipa, tako što niko nije ispao, a četiri prvoplasirana kluba Prve lige su izborila promociju, a i Turci su smislili nešto slično.

U narednoj sezona Superliga će se sastojati od 21 kluba. Izvršni direktor FS Turske, Nihat Ozdemir objavio je da u tek završnom prvenstvu nema ispadanja!? Samo četiri dana pošto se takmičenje okončalo, bez ikakva najave da bi mogao da usledi ovakav epilog.

Izabrane vesti

Razume se, odluka o proširenju lige najviše pogoduje timovima kojima je, na osnovu tabele, sledovala selidba u niži rang. U pitanju su Ankaragudžu, Malatija i Kajzeri. Kako ispadanja nema, tako su Partizanov protivnik iz minulog ciklusa kvalifikacija za Ligu Evrope (Malatija) i tim Roberta Prosinečkog (Kajzeri) najveći dobitnici – naravno i Ankaragudžu – pa ispada da su se u završnici prvenstva džabe stresirali.

Iz Prve lige u Superligu direktno su ušli Hataj i Erzurum, poslednjeg člana elitne divizije daće pobednik baraža (u četvrtak se u finalu sastaju Adana i Fatih).

Odluka FS Turske je da u narednoj sezoni ispadnu četiri, a uđu tri tima, što znači da će u takmičarskoj 2021/22 broj članova elitnog ranga biti 20.

Ustupci, ustupci...


tagovi

Robert ProcinečkiKajzerispor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara