Simon Kjer (©Reuters)
Simon Kjer (©Reuters)

Spasavao život prijatelju, pa nastavio da igra, ali su ga emocije savladale

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 00:52

Simon Kjer potresen zbog dešavanja sa Kristijanom Eriksenom

Svojom prisebnošću i brzom reakcijom, Simon Kjer pomogao je Kristijanu Eriksenu da ne pregrize jezik kada se onesvestio na terenu u 43. minutu duela sa Finskom.

Štoper Milana pritrčao je saigraču i stavio ga u ispravan položaj, što je olakšalo posao lekarima koji su ubrzo potom stigli do veziste danske reprezentacije koji je u tim trenucima bio bez svesti. Srećom, sve se dobro završilo. Eriksen je iz bolnice poslao poruku saigračima da se dobro oseća i poručio im da nastave meč prvog kola Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Tako je i bilo, međutim, junak Kjer, koji je u međuvremenu imao dovoljno snage i da teši izbezumljenu devojku svog saigrača i prijatelja dok posmatra kako mu se ukazuje lekarska pomoć, morao je da traži zamenu zbog nemogućnosti da se koncentriše na igru. Probao je da nastavi meč, ali je u 63. minutu tražio zamenu.

Šta se tačno dešavalo u tim trenucima ispričao je posle utakmice selektor Danske, Kasper Hjulmand.

"Kjer je bio previše potresen da bi igrao i morao je da napusti teren. Sve što se dešavalo duboko ga je dirnulo i potreslo, jer su on i Kristijan veliki prijatelji. Nismo bili sigurni da li uopšte može da nastavi utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram da igram u takvoj situaciji, ne znam šta bih uradio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni", istakao je Hjulmand i dodao da je postojala opcija da meč bude nastavljen u nedelju u podne, ali su svi njegovi igrači tražili da se nastavi iste večeri.

Videćemo šta će se dalje dešavati sa danskim fudbalerima. Iako su igrali kao domaćini i bili favorit u susretu sa Finskom, dešavanje iz finiša prvog poluvremena potpuno ih je poremetilo, pa su po povratku na teren pimili gol i promašili penal za izjednačenje, tako da je Finska došla do iznenađujuće pobede 1:0.

U drugom meču ove grupe, Belgija je demonstrirala silu protiv Rusije i slavila 3:0.


tagovi

DanskaEuro2020Simon KjerKristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara