Selektor Danske: Život ima smisao samo kad brinete o porodici i prijateljima

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 23:36

„UEFA nas nije pritiskala da igramo“, kaže Kasper Hjulmand

Kako je počelo, odlično se završilo. O fudbalu nekom drugom prilikom. O životu i Kristijanu Eriksenu sad. Reč ima Kasper Hjulmand, selektor Danske.

Izabrane vesti

Težak dan je za nama. Svi smo opomenuti da bi život trebalo da nam bude na prvom mestu. To je smisao. Život jedino ima značenje ukoliko brinemo o bliskim ljudima, porodici i prijateljima“, istakao je Hjulmand posle poraza od Finske na početku takmičenja u Grupi B Prvenstva Evrope (0:1).

Meč u Kopenhagenu neće se pamtiti po golu Joela Pohjanpala, već po gubitku svesti veziste Intera, prosebnoj reakciji lekara, jezivim scenama dok danski reprezentativci plaču, dok su se lekari borili za život Eriksena.

„Nemam dovoljno reči da opišem kakve reprezentativce ima Danska. Niti mogu da budem ponosniji nego što sam posle scene u kojoj su se držali zajedno. Brinuli su jedan o drugom, dok njihov drg prijatelj patio. Ne možete igrati utakmicu pod onakvim emocijama pod kakvim smo mi bili. Uprkos tome, pokušali smo da pobedimo Finsku. Neverovatno je da su fudbaleri smogli snage da istrče ponovo na teren i odigraju skoro 50 minuta“.

Prema rečima selektora Danske, nikakvog pritiska sa vrha nije bilo da se utakmica nastavi posle vesti iz bolnice da je Kristijan Eriksen u stabilnom stanju. Navodno su igrači obe selekcije odlučili da igraju. Danci čak posle videpoziva sa svojim kreatorom igre.

„UEFA nas nije pritiskala. Pred nama su bile dve opcije: da završimo meč tokom subote ili da ga nastavimo u nedelju, od podne. Opredelili smo se da to budem odmah, jer ne bi bilo izvodljivo da igramo dan kasnije. Bolje što smo odmah igrali i tako bar malo skrenuli misli. Igrači su tako odlučili. Ssvakako ne bi mogli da spavaj posle svega što se desilo. Ne možete ih tek teko strpati u autobus, prebaciti do hotela i uzjutra vratiti da igraju“. 

I na kraju, kao i na početku:

Sve naše misli su sa Kristijanom i njegovom porodicom. Eriksen je jedan od najboljih pojedinaca ove reprezentacije, još bolja osoba, tako da mu iz kampa selekcije šaljemo samo pozitivnu energiju“, dodao je Kasper Hjulmand.


tagovi

reprezentacija DanskeKristijan EriksenKasper HjumlandEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara