Specija drhtala, ali ispisala istoriju - konačno Serija A! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.08.20. | 23:39

Frozinone slavio u gostima (1:0), ali mu to nije bilo dovoljno za promociju

Specija je večeras drhtala od neizvesnosti, ali je na kraju proslavila istorijski plasman u Seriju A. Frozinone je na revanš meč finala plej-ofa Serije B stigao sa golom zaostatka iz prve utakmice (0:1), ali je istim rezultatom uspeo da slavi u revanšu. Međutim, to nije bilo dovoljno sastavu Alesandra Neste, pošto je domaćin bio bolje plasiran u ligaškom delu prvenstva.

Ekipa Vinćenca Italijana kao da se uplašila otvorenog puta ka italijanskoj eliti, pa su joj noge tokom čitave utakmcie praktično bile vezane. Dodatna tenzija u domaćim redovima usledila je nakon 61. minuta utakmice, kada je Markus Roden doveo Frozinone posle prilično atraktivne akcije.

Izabrane vesti

Gosti su napadali svim silama i u samoj završnici meča, ali nisu imali dovoljno snage, niti sreće da se domognu Serije A.

Posle svega viđenog ove sezone, Specija je zasluženo u elitnom rangu, pošto je ligaški deo sezone završila na trećem mestu, odmah iza već promovisanih Beneventa i Krotonea.

Specija nikada nije igrala elitni šampionat u Italiji, iako je bila neformalni šampion Italije u vreme Drugog svetskog rata. Vlasnik kluba italijanski biznismen Gabrijele Volpi, tvorac čuvenog vaterpolo tima Pro Reko. On je kupio klub posle bankrota 2008. godine i posle nešto više od decenije doveo u priliku da odmeri snage sa Juventusom, Milanom, Interom i ostalim najboljim ekipama na Čizmi.



tagovi

Specija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara