Spektakl pred 62.000 ljudi, Benzema doneo Zlatnu loptu i objasnio: Došao sam u Saudijsku Arabiju jer je muslimanska zemlja

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 21:55

Francuz predstavljen navijačima Al Itihada

Prepune tribine, vatromet, raznovrsna rasvetla i - Karim Benzema. Zanimljivo je bilo večeras na stadionu Al Itihada, gde je šampion Saudijske Arabije predstavio svog novog napadača. Doskorašnjeg kapitena Real Madrida i zvanično najboljeg fudbalera sveta.

U svoj novi dom Benzema je došao sa najznačajnijim individualnim priznanjem u svetu fudbala, Zlatnom loptom, koja mu je pripala za 2022. godinu zbog fantastičnih partija u dresu španskog i evropskog prvaka iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Iako je mogao da ostane još godinu dana, 35-godišnji golgeter izabrao je da posle 14 sezona napusti Santjago Bernabeu i, na iznenađenje mnogih, otputuje u Džedu. Pre nego što je izašao pred navijače na stadionu Kralj Abdulah, Benzema je objasnio zašto je prihvatio poziv Al Itihada.

"Ovo je mesto gde želim da budem. Odlučio sam se za Arabiju pre svega zato što je muslimanska zemlja i prelepa je. Za mene je važno da budem u muslimanskoj zemlji. Voleo bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mesta u kom ću živeti, tako da se ovde osećam na svom", rekao je Francuz.

Naravno, ima i drugih motiva. Među značajnijama je sigurno finansijska ponuda saudijskog šampiona, koja nezvanično glasi garantovanih 220.000.000 neto za dve godine, plus potencijalni bonusi. Tvrdi Benzema da ima i takmičarskog povoda za dolazak u Al Itihad.

"Želim da podignem ime kluba, uprkos tome što je već visoko, jer je drugi najuspešniji u ovdašnjem fudbalu posle Al Hilala. Tu je Kristijano Ronaldo s jedne strane, a s druge sam ja. To će sigurno uticati da saudijski fudbal napreduje. Osećam se dobro i srećno, zadovoljan sam zbog dolaska u legendarni klub. Naravno, to je za mene novi izazov, novi život i jedva čekam da počnem sa treninzima".

Saudijsko prvenstvo sastoji se od 16 ekipa, a traje od avgusta do maja. U narednoj sezoni Benzema će imati zadatak da pomogne svom novom klubu u odbrani titule.



tagovi

Saudijska ArabijaKarim BenzemaAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara