Vinisijus Žunior (Reuters)
Vinisijus Žunior (Reuters)

Spektakl u Valensiji: Levante dva puta vodio, Vinisijus majstorijom doneo bod Realu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 23:58

Pet pogodaka u drugom poluvremenu među kojima i golčina u režiji Kampanje, Luka Jović umalo strelac sa klupe

Tek je završnica drugog kola Primere, mali je uzorak, ali nema dileme da su Levante i Real Madrid odigrali najsadržajniji i nauzbudljiviji duel u španskoj eliti ove sezone. U prvom poluvremenu jedan gol, u nastavku... Spektakl. Mreže su se tresle pet puta, domaćin preokrenuo golčinom Kampanje, vodio u dva navrata, ali je Kraljevski klub imao svog heroja. Vinisijus Žunior je sa dva pogotka, od kojih drugi pripada kategoriji fudalskih minijatura sprečio poraz jednog od glavnih pretendenata na titulu - 3:3.

Šampion Španije Atletiko Madrid ima maksimalan učinak posle dva kola Primere i naslađuje se jer glavni konkurenti već zaostaju. Barselona je sinoć izvukla bod u duelu sa Atletik Bilbaom, a Real je bez dve najbitnije poluge u veznom redu doživeo istu sudbinu.

Izabrane vesti

Nije mogao Karlo Anćeloti da se osloni na Danija Sebaljosa, Ferlana Mendija, Marsela, Marijana, ali nema sumnje da su najviše nedostajali Toni Kros i Luka Modić. Koliko je Real čeznuo za njihovim iskustvom i kvalitetom videlo se drugom delu igre, odmah nakon izjednačujućeg gola Levantea. Tada je domaćin preuzeo terensku inicijativu i profilisao se kao znatno opasniji rival.

Prethodno je zadovoljniji iz provog dela utakmice izašao Kraljevski klub, posle, naizgled jednostavne akcije u kojoj su učestvovali David Alaba, Karim Benzema i Geret Bejl. Ali uvek izgleda jednostavno kada kombinuju majstori. Bivši fudbaler Bajerna je lob pasom omogućio Benzemi da deseti put u karijeri asistira Bejlu za pogodak.

Međutim, potpuno druga slika po povratku iz svlačionice. Već u 46. Rođer je vratio rezultatski egal, a desetak minuta kasnije jedan od najlepših poteza utakmice... Mada je konkurencija ozbiljna. Centrirao je De Frutos, a Kampanja poslao loptu u rašlje ne dozvolivši joj da pre udarca dotakne zemlju.

Reagovao je ekspresno Anćeloti sa trostrukom izmenom - sa terena je povukao Iska, Bejla i Azara, a po bod ili eventualni preokret poslao Marka Asensija i brazilski dvojac Rodrigo - Vinisijus Žunior. Sačekao je italijanski stručnjak petnaestak minuta pre nego što su izmene, ili bolje rečeno jedna od njih, počele da daju rezultat.

Kazemiro je majstorskim dodavanjem kroz srce protivničke odbrane spojio Vinisijusa sa golom, a Brazilac demonstrirao lakoću pokreta u završnici, prethodno ostavivši čuvare u prašini. Očekivao se novi nalet Reala, ali desila se nespretna intervencija Alabe. Lopta ga je pogodila u glavu i u petercu pala na nogu Roberu - situacija u kojoj Kurtoa nije mogao ništa. I onda, detalj koji je održao Blankose u životu. Umesto da posle lošeg izletanja Kurtoe utera loptu u praznu mrežu, Kantero je pogodio stativu. Umesto nedostižnih 4:2 gosti su na raspolaganju imali više od desetak minuta za povratak.

Ušao je Luka Jović koji sekund kasnije bio vrlo blizu izjednačujućem pogotku. Njegov pokušaj glavom skinuo je Aitor Fernandez koji u 85. minutu nije mogao ništa posle majstorskog udarca Vinisijusa. Na prvi pogled dilema da li je želeo da centrira ili da postigne gol, ali posle nekoliko gledanja usporenog snimka mora mu se skinuti kapa, jer je preovladao zaključak da je pogodio tačno ono što je naciljao.

Krenuo je Vinisijus i po het-trik, ponovo bi njegova brzina došla do izražaja da Aitor Fernandez nije istrčao praktično do polovine terena, pa prekinuo akciju protivnika na jedini način koji mu je preostao. Rukom. Epilog je direktan crveni karton, ali je to mala cena za sprečavanje maltene sigrnog gola, samim tim i poraza.


PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Betis - Kadiz 1:1 (1:1)

/Huanmi 22 - Negredo 11pen/

Subota

Alaves - Majorka 0:1 (0:0)

/Ninjo 80/

Granada - Valensija 1:1 (1:0)

/Luis Suarez 16 - Karlos Soler 88pen/

Espanjol - Viljareal 0:0

Atletik Bilbao – Barselona 1:1 (0:0)

/Martinez 50 – Depaj 75/

Nedelja

Real Sosijedad - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Ojarzabal 68pen/

Atletiko Madrid - Elče 1:0 (1:0)

/Korea 39/

Levante - Real Madrid 3:3 (0:1)

/Rođer 46, Kampanja 57, Rober 79 - Bejl 5, Vinisijus 73, 85/

Ponedeljak

20.00: (3,60) Hetafe (2,95) Sevilja (2,30)

22.00: (2,75) Osasuna (3,05) Selta (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridGeret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara