Špic koji odlučuje utakmice! Aleksandar Pešić najbolji igrač 16. kola Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 11:56

Golgeter crveno-belih bio heroj slavlja srpskog šampiona na Čairu, ali je bio i te kako zaslužan i za osvojene bodove ekipe Miloša Milojevića protiv Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine

Nije lako izboriti se sa ulogom startnog špica u Crvenoj zvezdi i pritiskom koje to mesto u timu nosi sa sobom, ali je Aleksandar Pešić uspeo u tome. Rođeni Nišlija ne samo da je golgeterski proradio, već je bio direktno zaslužan za osvojene bodove ekipe Miloša Milojevića u prethodna tri kola Mozzart Bet Superlige. Odličan period iza sebe kompletirao je golovima na Čairu, od kojih je onaj u sedmom minutu nadoknade presudio sastavu Nenada Lalatovića. Taj trenutak ujedno je bio i ključan prilikom izbora najbojeg igrača 16. kola Mozzart Bet Superlige.

Pešić je na početku sezone imao peh da se povredio praktično na povratničkom debiju u crveno-belom dresu, pa je evropske mečeve tokom leta igrao pod injekcijama, ali je uprkos tome bio strelac u oba meča protiv Makabija iz Haife. Zvezdaška javnost je bila kritčki nastrojena prema njemu i zbog činjenice da još uvek nije postigao gol u grupnoj fazi Lige Evrope, mada mu se nije moglo osporiti da je vodio žestoke bitke sa protivničkim defanzivcima i omogućavao svojim saigračima da reaguju iz drugog plana.

Izabrane vesti

To je posebno bilo izraženo protiv Ferencvaroša, kada je bio jedan od istaknutijih pojedinaca u domaćim redovima, iako je meč okončao sa asistencijom, bez datog gola. Ko zna, možda mu se za sve to vrati baš u četvrtak protiv Trabzona, u meču koji bi sastav Miloša Milojevića mogao da vrati u borbu za evropsko proleće.

Pešićeva sjajna serija rešavanja mečeva u poslednje dve nedelje krenula je iznuđenim penalom protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je Aleksadar Katai u 75. minutu pretvorio u pobedonosni pogodak. Napadač Crvene zvezde je bio tu i da načne odbranu Vojvodine u Novom Sadu i tako skine teret s leđa svoj ekipi, a onda je usledio i trijumfalan trenutak na Čairu. Pešić je prvo odlično reagovao u 68. minutu nakon centaršuta Srđana Mijailovića, a onda se našao na pravom mestu i petercu domaćih da centaršut Kataija pretvori u pobedu svog tima.

Zvezdinom golgeteru su možda nedostajali golovi u jednom trenutku, s obzirom da tokom septembra i početkom oktobra nije pogađao u seriji. Ipak, uvom trenutku učinak od osam golova i četiri asistencije na dosadašnjih 20 utakmica izaziva znatno veći respekt, a deluje da bi Pešić mogao da iskoristi aktuelan trenutak i dodatno popravi golgeterski učinak do kraja polusezone.


tagovi

Aleksandar PešićIgrač kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara