Spisak Belgijanaca: Lukaku visi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 13:05

Roberto Martinez sa tri debitanta počinje mundijalske kvalifikacije

Vodi Romelu Lukaku Inter ka prvom skudetu posle 11 godina čekanja, najbolji je strelac u istoriji belgijske reprezenatacije (57 golova), jedan od najefikasnijih napadača sveta u ovom trenutku, ali ga možda neće biti na terenu na početku kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Na spisku selektora Roberta Martineza se našao, međutim, Crveni đavoli strahuju da bi vlasti pokrajine Lombardija mogle da zabrane snažnom centarforu put u otadžbinu.

Razlog je veliki broj zaraženih virusom korona među Nerazurima, zbog čega je odložen susret Serije A sa Sasuolom, a kako Italijani ne žele ništa da rizikuju postoji mogućnost da ne puste Lukakua da se odazove pozivu državnog tima, poštujući stroge regulative u borbi sa pandemijom.

Izabrane vesti

Lukaku je usred izolacije, zajedno sa ostatkom Interovog tima. Planirano je da bude testiran. Sačekaćemo nekolko dana, dosta toga može da se promeni, ali je najvažnije da Romelu bude zdrav. Još je rano da znamo hoćemo li nam se priključiti, čak i ako u ponedeljak bude negativan na koronu“, sleže ramenima Roberto Martinez.

......................................................................

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

......................................................................

Kako Lukaku visi, a Eden Azar je opet povređen, selektor Belgije je na spisak uvrstio Mitšija Batšuaija i Kristijana Bentekea, koji možda ne pogađaju redovno za Kristal Palas, ali za reprezentaciju igraju sa posebnim nabojem.

U odnosu na prethodno okupljanje, Martinez je pozvao trojicu debitanata: golmana Tomasa Kaminskog iz Blekburna, mada je on tek četvrti izbor, zadnjeg veznog Štutgarta Orela Mangalu i Anderlehtovog igrača sredine terena, Alberta Sambija Lokongu.

Belgijanci put ka Kataru 2022. počinju u sredu protiv Velsa u Luvenu, 27. marta gostuju Češkoj u Pragu, a tri dana kasnije čekaju Beloruse, takođe u Luvenu.

SPISAK BELGIJE

Golmani: Koen Kastels (Volfzburg), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Briž), Tomas Kaminski (Blekburn);

Odbrana: Tobi Aldervajreld (Totenhem), Dedrik Bojata (Herta), Džejson Denajer (Lion), Leander Dendonker (Vulverhempton), Brendon Mehele (Briž), Jan Vertongen (Benfika), Timoti Kastanj (Atalanta), Toma Menije (Borusija Dortmund), Tomas Vermalen (Visen Kobe);

Vezni red: Janik Fereira Karasko (Atletiko Madrid), Naser Šadli (Istanbul Bašakšehir), Orel Mangala (Štutgart), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Aleksis Salemakers (Milan), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Albert Sambi Lokonga (Anderleht), Denis Prat (Lester), Juri Tilemans (Lester), Hans Vanaken (Briž), Tomas Foke (Rems), Šarl de Katelar (Briž), Džeremi Doku (Ren), Adnan Januzaj (Real Sosijedad), Jari Versharen (Anderleht);

Napad: Dris Mertens (Napoli), Miši Batšuaji (Kristal Palas), Romelu Lukaku (Inter), Leandro Trosar (Brajton) i Kristijan Benteke (Kristal Palas).


tagovi

Roberto MartinezRomelu LukakuFudbalska reprezentacija BelgijeKatar2022Kvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara