Spisak Francuza: Vratili se prvaci Evrope, nema Mendija

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 14:58

Navijači se pitaju zašto je Dešan zaobišao Veretua

Još jači nego pre mesec dana. Sjajno su Francuzi otvorili novu sezonu Lige nacija, dobili su Šveđane u gostima, razneli Hrvate na Sen Deniju, a u oktobarski ciklus ulaze snažniji za čak trojicu prvaka Evrope.

Svetski šampioni će na prijateljskom susretu sa Ukrajinom, te takmičarskim sa Portugalom i Ukrajinom moći da računa na defanzivca Benžamena Pavara, centralnog veznog Korentina Tolisoa i krilnog napadača Kingslija Komana. Sve ih je pod zastavu vratio Didije Dešan. Očekivano, jer su u septembru odmarali usled obaveza sa Bajernom iz Minhena, pošto su pred kraj avgusta osvojili Ligu šampiona, pa im je selektor dao popust.

Izabrane vesti

Sad je vreme da ih ponovo ima na okupu. Baš kao i Pola Pogbu. Bio je prvotimac Mančester junajteda na spisku za prethodno okupljanje, međutim, pokosio ga je virus korona, morao je da otkaže.

U odnosu na prva dva meča, Dešan je iz kombinacije sklonio Ferlana Mendija, levog beka Reala, vezistu Totenhema Musu Sisoka, te napadača Lila Žonatana Ikonea. Navijači se pitaju kako je moguće da Stiven Enzonzi dobija poziv pre, kako on smatraju, boljih Žordana Veretua, posebno ako se ima u vidu forma veziste Rome, pa i Bleza Matuidija, koji jeste napustio Juventus, ali je i dalje igrač za velika dela.

No, Didije Dešan je trener prvaka sveta. Zna taj šta radi. Retko kad greši.

Francuzi 7. oktobra na Sen Deniju čekaju Ukrajinu, na istom mestu tri dana kasnije igraće sa Portugalom, a za 14. oktobar je zakazano gostovanje Hrvatskoj na Maksimuru.

Na spisku su Francuske su – Golmani: Igo Loris (Totenhem), Majk Manjan (Lil), Stiv Mandanda (Marselj);

Defanzivci: Luka Dinj (Everton), Leo Duboa (Lion), Lukas Ernandez (Bajern), Presnel Kimpembe (PSŽ), Klemon Lengle (Barselona), Benžamin Pavar (Bajern), Dajo Upamekano (RB Lajpcig), Rafael Varan (Real Madrid);

Vezisti: Eduardo Kamavinga (Ren), Engolo Kante (Čelsi), Stiven Enzonzi (Ren), Adrijen Rabio (Juventus), Pol Pogba (Mančester junajted), Korentin Toliso (Bajern);

Napadači: Usam Auar (Lion); Visam Ben Jeder (Monako), Olivije Žiru (Čelsi), Kingsli Koman (Bajern), Antoan Grizman (Barselona), Antoni Marsijal (Mančester junajted) i Kilijan Mpabe (PSŽ).


tagovi

Benžamin PavarKorentin TolisoKingsli KomanDidije DešanFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara