Spisak Nemačke za EURO: Povratak veterana, tu je i Bajernovo čudo od deteta, nema Drakslera

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 13:16

Fale povređeni Ter Štegen i umorni Rojs

Spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo je danas saopštio i nemački selektor Joakim Lev. Biće to njegovo poslednje takmičenje na klupi Pancera posle 15 godina selektorskog mandata.

Nije bilo velikih iznenađenja u Levovom izboru ali nekih manjih jeste.

Izabrane vesti

Odranije je poznato da su se reprezentaciji na pozivu zahvalili Barselonin golman Mark Andre Ter Štegwn i Borusijin veteran Marko Rojs. Ter Štegen je izabrao da operiše koleno, a Rojs je zatražio odmor.

Ipak, i bez njih Nemačka ima dovoljno jak sastav da napadne titulu koja joj izmiče prethodnih 25 godina. Najveća vest sa spiska je da su se u reprezentaciju vratili Tomas Miler i Mats Humels koje je Lev precrtao posle Mundijala u Rusiji pre tri godine i od tada ih nije pozivao.

Malo razočarenje je da na spisku nema Julijana Drakslera koji je u poslednje vreme pronašao formu u Pari Sen Žermenu. Preskočeni su i Leverkuzenovi štoper Džonatan Ta i mladi napadač Florijan Virc. Nema ni Julijana Branta koji je u poslednje vreme pao u formi u Dortmundu. Od igrača koji su u prethodnom periodi povremeno dobijali levove pozive, nema ni Filipa Maksa (PSV), Luke Valdšmita (Benfika), Amina Junesa (Ajntraht Frankfurt), Nika Šulca (Borusija Dortmund), Tila Kerera (PSŽ)...

Iznenađenje na spisku je Bajernovo čudo od detea Džamal Musijala koji je pre nekoliko meseci napunio 18 godina i ubrzo je debitovao za Elf. Dobra forma u Monaku je u reprezentaciju vratila napadača Kevina Folanda, a iznenađenje i je levi bek Kristijan Ginter iz Frajburga. On je pozvan pošto FS Nemačke ipak nije uspeo da realizuje proces naturalizacije hrvatskog defanzivca Borne Sose.

Naravno, najveća snaga su dugogodišnji reprezentativci poput Manuela Nojera, Niklasa Zilea, Leona Gorecke, Jozue Kimiha, Tonija Krosa, Leroja Sanea, Serža Gnabrija, Kaja Haverca, Tima Vernera… Kičmu čine igrači koji su igrali ili igraju u Bajernu.

GOLMANI: Bernd Leno (Arsenal), Manuel Nojer (Bajern), Kevin Trap (Ajntraht Frankfurt).

ODBRANA: Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah), Robin Gosens (Atalanta), Kristijan Ginter (Frajburg), Marsel Halstenberg (Lajpcig), Mats Humels (Borusjia Dortmund), Lukas Klostermann (Lajpcig), Robin Koh (Lids), Antonio Ridiger (Čelsi), Niklas Zile (Bajern)

VEZNI RED: Emre Džan (Borusija Dortmund), Leon Gorecka (Bajern), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Jozua Kimih (Bajern), Toni Kros (Real Madrid), Florijan Nojhaus (Borusija Menhegladbah)

NAPAD: Serž Gnabri (Bajern), Kai Haverc (Čelsi), Tomas Miler (Bajern), Džamal Musijala (Bajern), Leroj Sane (Bajern), Kevin Foland (Monako), Timo Verner (Čelsi).


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2021Džamal Musijala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara