Reprezentacija Portugalije (Reuters)
Reprezentacija Portugalije (Reuters)

SPISAK PORTUGALIJE: Selektor se odmah izvinio jer su otpali Gedeš, Semedo, Mario Rui, Mutinjo, Renato Sančes, Lopeš...

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 18:41

Tu je i Pepe!

Nakon proširenog spiska sa 55 imena koji je javno objavljen pre 20 dana, danas je portugalski selektor Fernando Santoš objavio i konačan spisak od 26 putnika za Svetsko prvenstvo.

Očekivano, nije imao lak posao jer portugalska reprezentacija zaista pršti od kvaliteta. Iako su zbog povreda još ranije otpali ofanzivci Pedro Neto (Vulverhemtpon) i Diogo Žota (Liverpul), iskusni strateg je opet imao težak posao da skrati listu za 29 fudbalera.

Izabrane vesti

Na kraju, morala su da otpadnu neka zvučna imena...

"Želeo bih da iskoristim priliku da uputim izvinjenje igračima koji su zbog istorije u reprezentaciji zaslužili da budu na ovom spisku", počeo je obraćanje medijima Santoš.

A onda je pročitao spisak i iznenadio... 

Od petorice golmana se očekivalo da otpadne Rui Silva iz Betisa, ali je sa njim otpao i dugogodišnji reprezentativac Entoni Lopeš iz Liona. Senzacionalna forma Portovog Dioga Košte u Ligi šampiona mu je donela mundijalsku vizu.

U odbrani je Santoš rešio da povede otkriće sezone, supertalentovanog Benfikinog štopera Antonija Silvu oko kojeg će koplja uskoro lomiti najveći klubovi Evrope. Tu je i veteran Pepe koji se dugo mučio sa povredom, a otpali su talentovani Injasio iz Sportinga, Kardoso iz Porta i iskusni Žoze Fonte. Možda i najveće iznenađenje je odsustvo sjajnog levog Marija Ruija koji blista ove sezone u Napoliju. Pogotovo što je pre njega šansu dobio Rafael Gereiro koji je u velikom padu forme u Dortmundu. Nema ni Vulverhemptonovog desnog beka Nelsona Semeda. Doduše zasluženo, jer su Kanselo i Dalot bolji.

Najveće rezove je Santoš napravio u veznom redu.

Kada je uputio javno izvinjenje na početku kponferencije, verovatno je mislio na vernog vojnika Žoao Mutinja. Dugogodišnji motor portugalske reprezentacije ima 36 godina i izgleda da je završio sa nacionalnim timom. Karijera za poštovanje... Nema ni njegovog saigrača Gonsala Gedeša, kao ni Renata Sančesa koji je platio seh prelasku u PSŽ i ulozi rezerviste. Poziv nije otišao ni na adresu odličnog Arsenalovog Fabija Vijeire.

U napadu je Santoš povukao očekivane poteze a malo iznenađenje je Bragin kapiten Rikardo Orta ispred Danijela Podensea iz Vulverhempotona.

SPISAK PORTUGALIJE ZA MUNDIJAL U KATARU

Golmani: Diogo Kosta (Porto), Rui Patrisio (Roma), Žoze Sa (Vulverhempton)

Defanzivci: Diogo Dalot (Mančester Junajted), Žoao Kanselo (Mančester siti), Antonio Silva (Benfika), Danilo Pereira (PSŽ), Pepe (Porto), Ruben Dijaš (Mančester siti), Nuno Mendeš (PSŽ), Rafael Gereiro (Dortmund)

Vezisti: Vilijam Karvaljo (Betis), Ruben Neveš (Vulverhempton), Žoao Palinja (Fulam), Žoao Mario (Benfika), Otavio (Porto), Vitinja (PSŽ), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Bernardo Silva (Mančester siti), Mateus Nuneš (Vulverhempton),

Napadači: Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafael Leao (Milan), Andre Silva (RB Lajpcig), Gonsalo Ramos (Benfika), Rikardo Orta (Braga)

Portugalci su u grupi H sa Urugvajom, Južnom korejom i Ganom. Pre odlaska u Katar će 17. novembra u Lisabonu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nigerije.


tagovi

reprezentacija PortugalaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara