Spisak Srbije za Norvešku: Povratak Luke Milivojevića, pozvan Mihailo Ristić

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 09:40

Tu je i Veljković, kao i Saša Lukić

Reprezentacija Srbije plasman na Prvenstvo Evrope naredne sezone juri u najjačem sastavu. Selektor Orlova Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje račuina za duel u Oslu zakazan 8. oktobra, i nadamo se finale Lige nacija četiri dana kasnije kada bismo trebali da igramo sa boljim iz duela Škotska-Izrael.

Posle kratke pauze u jato Orlova vratio se Luka Milivojević, koji je u dogovoru sa selektorom i ljudima iz Saveza preskočio septembarske obaveze. Malo iznenađenje predstavlja poziv Mihailu Ristiću, potencijalnom debitantu. Istina, nekadašnji univerzalac Crvene zvezde ustalio se u postavi Monpeljea i igra odlično po levom boku, u formaciji sa trojicom štopera. Dovoljno da dobije poziv Ljubiše Tumbakovića.

Izabrane vesti

U A selekciju se vratio i Miloš Veljković.

Tokom oktobarskog reprezentativnog teremina, Orlove čekaju tri meča. Fokus je na Norveškoj, ali već tri dana kasnije, dakle 11. oktobra, dočekaćemo Mađarsku u Beogradu, a zatim putujemo u Tursku. Dakle, mnogo obaveza, što je bio povod da Ljubiša Tumbaković pod nacionalnu zastavu pozove čak 30 igrača. Potencijalni debi može da zabeleži i golman Bazela Đorđe Nikolić, koji odlično brani u redovima trofejnog švajcarskog kluba. Blistao je nedavno u sudaru sa Osijekom, i pokazao da bi u budućnosti mogao da predstavlja konkurenciju Rajkoviću i Dmitroviću.

Ostalih iznenađenja nema. Tumbaković se odlučio za šok roster, pa je tu ono najbolje što srpski fudbal u ovom trenutku ima. Na spisku nema nijednog igrača iz domaće lige...

Probleme sa povredom u poslednje vreme imao je Darko Lazović, ali je selektor Ljubiša Tumbaković izrazio uverenje da će se vezista Verone oporaviti do gostovanja Oslu. Pokazao je Lazović da bi mogao da bude jako oružje Orlova i zaslužio prelaznu ocenu za prikazano protiv Rusije i Turske. Do velikog oktobarskog izazova očekuje se da klub pronađe Luka Jović.


SPISAK SRBIJE ZA OKTOBARSKE DUELE

Golmani: Dmitrović (Eibar), Rajković (Rems), Rockov (Fehervar), Nikolić (Bazel).

Odbrana: Milenković (Fiorentina), Ni. Maksimović (Napoli), Mitrović (Strazbur), Pavlović (Monako), Kolarov (Inter), Mladenović (Legija), Miloš Veljković (Verder)

Sredina terena: Ne. Maksimonović (Hetafe), Lukić (Torino), Gudelj (Sevilja), Grujić (Liverpul), Milinković-Savić (Lacio), Radonjić (Marselj), Tadić (Ajaks), Ljajić (Bešiktaš), Đuričić (Sasuolo), Gaćinović (Hofenhajm), Kostić (Ajntraht), Lazović (Verona), Ristić (Monpelje), Milivojević (Kristal Palas)

Napad: Aleksić (Bašakšehir), Mitrović (Fulam), Jović (Real Madrid), Vlahović (Fjorentina), Despotović (Rubin)

 


tagovi

Ljubiša TumbakovićMihailo RistićLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara