FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

"Sport klošara" i "liga opasnih doktora": Od atinskog haosa napravljen rijaliti šou

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 11:55

Kontroverzni doktor dijagnostikovao Huankaru potres mozga i delimični gubitak sluha, prvi čovek Olimpijakosa tvrdi da je pronašao njegove slike s šalom PAO-a

Nije novost da je grčki fudbal plodno tlo za promociju huligana ekstremne kategorije, ali je nakon sinoćnjeg prekida derbija Olimpijakos - Panatinaikos, tamošnja liga dobila razmere sapunice. Duel velikih prestoničkih rivala nije završen, pošto je u 49. minutu pri rezultatu 1:1 rezervni igrač gostiju Huankar pogođen petardom. U zvaničnom kliničkom izveštaju doktora Hristosa Gogosa stoji da je Španac doživeo potres mozga i delimično izgubio sluh.

Prekid derbija u Grčkoj tema je broj jedan, bacio je u zapećak sve druge, a jedan od tragikomičnih epiteta koji mediji daju najvišem rangu takmičenja je i "Liga opasnih dokotora". Oni radikalniji, poput portala Sportlive zalaze čak i u termin "sport klošara".

Izabrane vesti

"U kojoj civilizovanoj zemlji sveta sport može biti tako izopačen? Nigde osim u Grčkoj. U kojoj normalnoj državi bi sportista bio povređen petardom na fudbalskoj utakmici, a lekar promenio mišljenje o zdravstvenom stanju igrača. U jednom trenutku kaže "možda i može da igra", pa u sledećem "ne može" i na kraju "ne znam da li može ili ne može". Ovo je odavno sport klošara i skitnica, a od juče su tu i opasni doktrori", sarkastično će s grčkog portala.

Vlasnik i ujedno predsednik crveno-belih Vangelis Marinakis u izjavi za medije govorio je o navodnim porukama koje je dobio od ovog jutra najpoznatijeg lekara u zemlji

"U prvom kliničkom izveštaju po prekidu utakmice, taj doktor je napisao kako je klinička slika igrača bila zadovoljavajuća. On je kasnije promenio izveštaj, a prethodno sam dobio poruku od doktora gde mi je napisao: "Gospodine Marinakise, upravo dobijam poruke gde mi psuju majku i prete smrću". Nemoguće da ih je dobio od nas, jer mi tog čoveka nismo videli ranije".

Pokušao je Marinakis da relativizuje incident i umanji greh pristalica svog kluba

"Mi smo nekada znali da igramo gostujuće utakmice pred 40 kriminalaca sa noževima koji bacaju improvizovane bombe na nas. I šta smo mi uradili tim povodom? Ništa, najnormalnije smo nastavili da igramo utakmicu. Od sada će kad god se zapali petarda igrač pasti, reći će da mu se vrti u glavi i igra će biti prekinuta", uz ozbiljnu dozu cinizma će Marinakis.

Već je kontoverzni funkcioner Olimpijakosa po sopstvenom priznanju "iščačkao" snimak doktora Hristosa Gogoga sa šalom Panatinaikosa.

"Imali smo fotografije doktora kako nosi šal Panatinaikosa na terenu. Da se razumemo nisam ih pokazao doktoru i rekao mu nešto tipa "ti nešto znaš, ti si za Panatinaikos, znam šta hoćeš da uradiš",

Ovog jutra se i sam doktor oglasio, a tek posle njegovih reči nije jasno kakve su se igranke odvijale prethodne večeri i noći u Pireju.

"Uvek radim za dobro svojih pacijenata. Nisam promenio mišljenje kako kažu, ali naravno da sam morao da osvežim izveštaj nakon detaljnijih pregleda. Ne kažem, igraču se nakon nekog vremena sluh malo vratio, ali i dalje nije mogao da hoda sam. Tužan sam zbog bogohulnih izjava nekih i zbog svega što su poželeli mojoj pokojnoj majci".

Stigao je i zapisnik italijanskog sudije Fabija Miretija. Zanimljivo on u njemu napominje da mu je doktor Gogos rekao da mu se stanje poboljšalo, ali da na stadionu nema odgovarajućih tehnoloških sredstva za procenu Huankarove sposobnosti. Kontaktirao ga je ponovo 60 minuta kasnije i konstatovao da igrač ima potres mozga i delimičan gubitak sluha, a ne privremen kao što je glasilo u prvom izveštaju.

Sada je na sudu da donese konačnu odluku. Jasno je da meč neće biti nastavljen na terenu, a u narednih 48 časova zasedaće osnovni disciplinski organ grčke Superlige. Iz Panatinaikosa napominju da odluka neće ići u prilog njima, između ostalog imajući u vidu činjenicu da je predsednik svojevrsne zajednice superligaša niko drugi do Vangelisa Marinakisa.




tagovi

OlimpijakosPanatinaikosGrčka SuperligaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara