Sporting (©Reuters)
Sporting (©Reuters)

Sporting je udarac u zube izdržao na nogama i ponovo počeo da pobeđuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 20:53

Lavovi lako prošli preko Vizele – 2:0

Poraz od Santa Klare je bio neprijatan. Bio je prvi u sezoni, zbacio je Sporting sa prvog mesta na tabeli, ali – nije ga nokautirao.

Naprotiv, Lavovi iz Lisabona su na nogama izdržali udarac, podneli su ga muški, u hodu se presabrali i vratili na pobednički put. Gostovanje slaboj Vizeli prošao je Sporting kao brzi voz, rešivši utakmicu još u prvom poluvremenu – 2:0.

Izabrane vesti

Dobra okolnost po zeleno-bele je što su imali manje kadrovskih problema od domaćina, trener Ruben Amorim je večeras mogao da računa na nekoliko povratnika u prvi tim, maltene da sastavi idealnih 11 koje ima na raspolaganju ove sezone.

Pobeda Sportinga je ostvarena na „školski“ način, kada favorit na vreme otvori autsajdera, sruši njegov odbrambeni bedem, a onda rutinski kontroliše utakmicu. Vizela se držala nešto malo manje od pola sata, da bi onda kombinacija Sarabije i Pedra Gonsalveša rezultirala pogotkom za goste. Maestralno je, iz kolena, Pedro gađao kontra ugao i pogodio ga, golman tu baš ništa nije mogao da uradi.

Do kraja poluvremena Sporting je rešio utakmicu. Danijel Bragansa je krunisao sjajnu akciju zeleno-belih, koja je podsetila na Barselonu iz najboljih dana. Lopta je krenula iz zadnje linije, pipnulo je više igrača Lavova, a nijedan Vizele, da bi na kraju završila u mreži.

Drugo poluvreme donelo je manje uzbuđenja, Sporting je držao konce igre u svojim rukama, mada je u prvih 15 minuta promašio dve velike šanse, jednu Pedro, a drugu Esgajo. Završio je fudbal još jednom u mreži Vizele, Inasio je u 76. minutu bio precizan, međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda.

Sporting je dobio meč i bacio pritisak na leđa Portu, čiji meč sa Estorilom dolazi kasnije. Lavovi su se makar privremeno vratili na prvo mesto.

Ne osećam se komotno na drugom mestu“, rekao je Ruben Amorim pre meča sa Vizelom. I ekipa ga je poslušala.

PRIMEIRA - 18. KOLO

Subota

Boavista - Žil Visente 1:1 (1:0)

/Makuta 4 - Lino 67/

Benfika - Moreirense 1:1 (0:0)

/Nunjez 65 - Žilberto 61 ag/

Braga - Maritimo 0:1 (0:0)

/Vink 89/

Nedelja

Santa Klara – Tondela 2:2 (2:0)

/Rui Kosta 23, Rikardinjo 40 – Boseli 76, 88/

Vizela – Sporting  0:2 (0:2)

/Pedro 28, Bragansa 42/

Famalikao – Fereira  U TOKU

21.30: (14,0) Belenenses (6,75) Porto (1,20)

Ponedeljak

21.15: (2,60) Portimonense (3,10) Gimarais (2,85)

Četvrtak 27.01.

21.15: Estoril - Aruka

*** kvote su podložne promenama


 


tagovi

Sporting LisabonPortugalPedro Gonsalveš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara