Sporting (©Reuters)
Sporting (©Reuters)

Sporting servirao osvetu Santa Klari i ide po trofej Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 22:44

Autogol i penal za slavlje Lavova – 2:1

Bolan poraz je Santa Klara nanela Sportingu u prvenstvu, prvi u sezoni, oborila ga sa prvog mesta.

Dobili su Lavovi večeras šansu da se revanširaju momcima sa Azorskih ostrva i – uspeli su. Sporting je savladao Santa Klaru sa 2:1 u Liga kupu i sprečio je da se plasira u borbi za trofej. Umesto nje, zeleno-beli su prošli u finale, gde će se za pehar boriti sa Benfikom.

Izabrane vesti

Zadrhtala su srca navijača Sportinga kada je Linkoln iz slobodnog udarca u 32. minutu doneo gostima vođstvo. Zamirisalo je da bi Santa Klara ponovo mogla da dođe glave pulenima Rubena Amorima. Na sreću fanova, prednost crvenih nije potrajala.

Samo osam minuta kasnije Santa Klara je sama sebi izbila vođstvo iz ruku. Katastrofalno je Viljanueva reagovao na centaršut sa boka, sa peterca je zakucao loptu u svoj gol. I dao je krila Lavovima da se razmahnu.

Ključni trenutak kada se sve okrenulo naglavačke za goste dogodio se u 63. minutu kada je Kosta dobio crveni karton i skrivio penal. Sarabija je bio siguran sa bele tačke, stavio je – tačku.

Sporting je potpuno kontrolisao tok utakmice do kraja i sačuvao je prednost do pobede. I za tri dana (29. januar) boriće se sa gradskim rivalom Benfikom za trofej Liga kupa.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak

Benfika - Boavista 1:1 (1:0) /penalima 3:2/

/Everton 16 - Afonso 53/

Sreda

Sporting – Santa Klara 2:1 (1:1)

/Viljanueva ag 40, Sarabija 65p – Linkoln 32/


tagovi

Santa KlaraSporting LisabonLiga kup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara