Milošević (© MN Press)
Milošević (© MN Press)

Završeno: Savo Milošević novi trener Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 11:37

Crno-beli ubedili bivšeg stratega da se lati posla posle smene Ilije Stolice

Ilija Stolica je bivši, sledeći je Savo Milošević. Uprava Partizana je tokom petka jutros zvanično potvrdila rastanak sa čovekom koga je pompezno najavila pre dva meseca rečima tadašnjeg sportskog direktora Ivice Ilijeva da je „fudbalska Srbija zadovoljna“, sada onda mu brzopotezno našla zamenu. Prvi pik je bio upravo nekadašnji golgeter i te najave su se obistinile.

Još Stolica nije došao ni do svlačionice posle eliminacije od AEK-a, a čelnicu su povukli radakalni potez i odlučili da mu je revanš sa Kipranima poslednji meč na klupi crno-belih. Istovremeno su krenulo u potragu za naslednikom i mada se po medijima, sad već tradicionalno, pojavilo više imena – što ne znači da su Milorad Vučelić i Miloš Vazura u svojstvu predsednika i generalnog direktora okretali razne brojeve telefona – jedno se u startu iskristalisalo kao prioritetno. Savo Milošević je bio i ostao visoko kotiran među članovima rukovodstva, da bi na kraju i sam prleomio da u ovakvim okolnostima (sve, samo ne dobrim) sedne na klupu.

Izabrane vesti

Milošević je bio kandidat i pre dve meseca, tadašnji sportski direktor Ivica Iliev je rekao da je „slab na njega“, uživa ogroman ugled u očima Vučelića i Vazure i zato je u noći tragičnog pokušaja da se Parni valjak domogne Lige Evrope njegovo ime isplivalo na površinu. Od jutros su kružile informacije da je Savo najbliži mestu trenera, što se na kraju i desilo, jer su ga čelnici „slomili“.

Krajem maja i početkom juna Milošević je bio uporan u odbijanju posla, između ostalog i usled činjenice da u prethodnom klubu, Olimpiji, i dalje prima platu i morao bi da se odrekne oko 300.000 evra koliko su Ljubljančani u obavezi da mu isplaćuju parcijalno do juna naredne godine, na ime prevremenog raskida saradnje. Kakav je model u međuvremenu pronašao sa Ljubljančanima nije poznato, ali jeste da se vratio na mesto gde je već jednom ugasio požar (i tad je sezona maltene bila izgubljena, posle odlaska Zorana Mirkovića), te se u Humskoj nadaju da bi nešto slično mogao da ponovi.

Zanimljivo: povratnički debi Sava Miloševića desiće se na stadionu na kome je poslednji put vodio ekipu pre nego što je podneo ostavku leta 2020. Na "Karađorđu" će u nedelju veče Parni valja gostovati Mladosti GAT u šestom kolu Mozzart Bet Superlige, posle čega ga očekuje prva utakmica završne runde kvalifikacija za Ligu konferencije sa malteškim Hamrunom.



tagovi

FK PartizanIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara