Stevanović (© Star sport)
Stevanović (© Star sport)

Sprema se rokada među Partizanovim stativama: Nemanja Stevanović brani u večitom derbiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 12:33

Meč u Roterdamu i izdanja posle toga stavili bivšeg prvotimca Čukaričkog na pol poziciju za meč sa Crvenom zvezdom

Izgleda da je kucnuo čas da Nemanja Stevanović bude starter u večitom derbiju. Niko to glasno neće da kaže, međutim, poslednjih dana u Humskoj je sve više zagovornika ideje da u odnosu na prethodna dva duela sa Crvenom zvezdom dođe do rokade među stativama i da Aleksandra Popovića odmeni stariji kolega.

Rođeni Lozničanin je poslednjih sedmica u očiglednoj prednosti u odnosu na momka koji je počeo sezonu i deluje da će upravo bivši prvotimac Čukaričkog dobiti priliku da brani u subotu veče. Odluka stručnog štaba nije konačna, ali se čini izvesnom, pošto sa više strana Mozzart Sportu stižu informacije kako će Aleksandar Stanojević preseći u korist potpisnika novog ugovora, overenog pre samo tri nedelje.

Izabrane vesti

Maltene na dnevnoj bazi Stanojević se konsultuje sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem i u ovom trenutku sve navodi na zaključak kako će ulogu čuvara mreže poveriti Nemanji Stevanoviću.

O tome ko je bolji golman može da se diskutuje: Popović je viši, vešto barata nogama, delovalo je stabilo sve do greške na prethodnom gostovanju na Marakani; Stevanović je komunikativniji, odlikuje ga pokretačka energiju prenosiva na tim i sjajno rešavanje situacija „jedan na jedan“, uz to je specijalista za jedanaesterce. Ono što ga je približilo statusu startera je harizma. Procena odgovornih u Humskoj je da je baš to potrebno aktuelnom timu da se suprotstavi lideru na tabeli, na njegovom terenu.

Ima Nemanja Stevanović dodatni adut u rukavicama. Dvaput je branio protiv Crvene zvezde, doduše, u prvenstvu i u oba slučaja Parni valjak se radovao. Najpre u finalu Kupa Srbije 2017. kad je ukrotio udarac Nenada Milijaša u poslednjem minutu i postarao se za osvajanje trofeja (1:0), potom juna 2020. kad je u finišu odmenio povređenog Vladimira Stojkovića uspeo sa sačuvao 1:0 stečenih pogotkom Bibarsa Natha u polufinalu kupa.

Volim da igram pod pritiskom, volim izazove, ciljeve. Za mene je to inspiracija više. Volim i da pričam, komandujem. Kao golman, mogu da vidim ceo teren i pričom mogu da olakšam i saigračima, upozorim ih na situacije koje ne mogu da vide i da bolje odigraju. I sebi, jer tako držim koncentraciju“, pojasnio je nedavno Stevanović.

Superliga Srbije, subota, 18.00: (2,15) Crvena zvezda (3,20) Partizan (4,00)

Upravo to je još jedan od razloga što je favorit da brani. U Humskoj ima i onih koji smatraju da bi bilo kontraproduktivno poslati Aleksandra Popovića na neprijateljsku teritoriju pod utiskom greške iz prethodnog okršaja sa Zvezdom. Stevanović maltene živi za ovu utakmicu. Čekao ju je skoro šest godina otkako je stigao iz Čukaričkog i verovatno će napokon dobiti šansu u prvenstvenom okršaju sa najviećim rivalom.

Tim pre što je Partizanu taličan. Ove sezone branio je 14 utakmica i na njima je Parni valjak primio samo dva gola. Osim toga, izdanjem u Roterdamu se ozbiljno kvalifikovao za mesto među stativama, otad je u redovan (izuzetak je meč sa TSC-om) i ako ne bude obrta, Nemanja Stevanović će prvi put u karjeri u Partizanovom dresu braniti na stadionu „Rajko Mitić“.


tagovi

167. večiti derbiVečiti derbiNemanja StevanovićAleksandar Popović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara