Zlatomir Zagorčić (©MN Press)
Zlatomir Zagorčić (©MN Press)

Sprint Zagorčićeve Slavije: Preko Boteva do Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 14:42

Najstariji klub iz Sofije ima priliku da večeras u baražu izbori izlazak na međunarodnu scenu

Okršajem Slavije i Boteva iz Plovdiva zvanično će se završiti fudbalska sezona u Bugarskoj (19.30). Beli i "žuto-crni" sukobiće se u baražu, koji će odrediti četvrtog učesnika naših istočnih komšija u evropskim takmičenjima. Ludogorec će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Lokomotiva iz Plovdiva i CSKA Sofija već imaju ulaznice za Ligu Evrope.

Slavija je stigla do baraža zauzevši treće mesto u plej-ofu najboljih šest u šampionatu. Snažnim finalnim sprintom najstariji klub u Sofiji nadigrao je Levski i oteo mu već viđeno doigravanje. Botev se, s druge strane, borio za prvu poziciju u drugoj grupi, eliminisavši Černo more u direktnom meču.

Izabrane vesti

Ranije u sezoni, Slavija je dva puta pobedila Kanarince. U Plovdivu je bila bolja golom Slavča Šokolarova, koji će od nove sezone igrati za Botev, a u Sofiji je ekipa Zlatomira Zagorčića pobedila je sa 2:1, pošto su golove postigli Emil Vijački i Radoslav Kirilov, a za "žuto-crne" Antonio Vutov. Međutim, Botev je nokautirao ekipu Sofije u okviru Kupa Bugarske sa 2:1. Rivali su takođe igrali kontrolni meč pre nastavka sezone, krajem maja, u kojoj je Botev slavio sa 2:0.

Oba tima bi da namire stare račune. U proleće 2018. godine bili su suparnici u polufinalu Kupa i Slavija je otišla dalje nakon, kako naglašavaju bugarski mediji, skandaloznog suđenja Stanislava Stavrova u revanšu. To je razlog zašto je Botev tražio stranog sudiju za baraž. Međutim, fudbalski savez Bugarske poverio je utakmicu Stanislavu Todorovu.

Trenerski dvoboj između Zlatomira Zagorčića i Ferarija Spasova takođe će biti interesantan. Njih dvojca se vrlo dobro poznaju iz zajedničkog rada u Liteksu, gde je trener rođen u Novom Sadu igrao pod palicom Spasova u sezoni 1998/99.

U eliti bugarskog fudbala Slavija i Botev sastali su se ukupno 126 puta. Skor je izjednačen. Oba tima imaju po 50 pobeda, a 26 mečeva završena su nerešeno.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE

Nedelja

19.30: (2,20) Slavija Sofija (3,10) Botev Plovdiv (3,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Bugarska 1Slavija SofijaBotev PlovdivZlatomir Zagorčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara