SRĐAN BABIĆ – Jokićev poklon Piksiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.11.22. | 08:05

Možda niste znali, ali centar Denvera je na svojevrstan način i te kako zaslužan što je Srđan Babić zaslužio mesto u avionu za Katar

Svaka je srećna priča slična, one koje su pretile da se pretvore u teško štivo istinski su inspirativne. Međutim, Srđan Babić je na pola knjige shvatio da će morati sam da ispiše poslednje strane i kako je krenuo izgleda da ćemo čitati “happy end“.

Takav je bio Babićev životni put. Trnovit, s mnogo zamki koje su ga vukle ka zemlji. Međutim, ona zlatna medalja sa Mundijalita poslužila je kao bova koja mu nije dala da potone.

Izabrane vesti

A imao je Babić i pomoć s neočekivanog mesta. Direktno iz NBA lige, iz Kolorada.

Mislim da u Srbiji ne postoji veći fan Nikole Jokića. Bukvalno se budi da bi gledao svaku Jokićevu utakmicu u Denveru“, kaže nam Babićev menadžer Marko Janjević.

Pitate se: kakve sad veze Jokić ima sa Srđanom? Polako, strpite se. Morao je Srđan da radi na strpljenju. Više puta. Prvo kada je kao U20 šampion sveta otišao u Real Sosijedad uveren da će tamo preko noći pokazati zašto je bio deo tima koji je pokorio planetu, pobedivši Brazil u finalu. Ispostavilo se da je Mundijalito ipak dečji fudbal i osim što je izabranicima Veljka Paunovića usadio pobednički mentalitet nije bio nikakav garant uspeha na seniorskoj sceni, posebno ne u ligi kakva je španska.

Usledio je zato povratak u Srbiju, ovog puta u dres Crvene zvezde, ali ni tamo nije sve teklo po loju, mada su hroničari zbivanja u Ljutice Bogdana više puta svedočili i pravljenju planova o velikom lansiranju Srđana Babića. Samo što svečani čin nikako nisu dočekali. Usud je štopera da se svaka greška pamti kao 10 dobrih reakcija.

Babić je bio prinuđen da prihvati bolnu realnost.

Jako sam ponosan na njega što je shvatio da mora da napravi nekoliko koraka nazad u karijeri da bi nakon toga, prvo kao igrač Famalikaa, a zatim i Almerije u Segundi uhvatio zalet za veliki skok“, priseća se Janjević.

On sam je odigrao bitnu ulogu u Babićevom preživljavanju tih teških trenutaka. A bio je to rolerkoster emocija. Taman što se ustalio u prvom timu Famalikaa - nova klopka na putu. I tu se vraćamo na onu priču o Nikoli Jokiću. I sasvim neočekivan obrt.

Pred kraj te sezone u Portugaliji se teško povredio i teško je to podneo, jer je taman počeo da igra. Pošto sam znao koliko voli Jokića preko jednog prijatelja sam organizovao da mu Nikola pošalje potpisan dres sa porukom. Kad je to video trenirao je kao nikada do tada. Bukvalno nije izlazio iz teretane“, smeje se Janjević.

Na dresu sa brojem 15 na leđima pisalo je...

Srđane, ostvari svoje snove“, u potpisu Nikola Jokić, “The Joker“.

Ostalo je istorija. Babić se ekspresno vratio u startnih 11 Famalikaa i mada Portugalci nisu mogli da ga zadrže, Almerija ga je uzela na pozajmicu i posle uspešne promocije u Primeru, što je bio san Turkija Al-Šeika otkako je 2019. preuzeo, klub platila 1.100.000 evra kako bi Babića zadržala u Andaluziji.

A, tamo je Babić – šest meseci nakon igranja u drugoj ligi Španije – zaslužio i mesto na smotri najboljih na planeti. Mogli bismo da kažemo: dar Nikole Jokića selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.


tagovi

Katar2022Srđan Babićfudbalska reprezentacija SrbijeOrloviOrlovi 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara