©Reuters
©Reuters

Srbi gospodare Saudijskom Arabijom: Mitar i Sergej rešili derbi Rijada i ostavili Ronalda i drugove na “minus sedam“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.12.23. | 21:08

Pobeda kojom se Al Hilal uključio na autoput ka tituli

Četiri sezone čeka Al Nasr na titulu i neće mu ni Kristijano Ronaldo pomoći da do nje dođe. Makar ne ove godine. Postalo je to jasnije no ikad ranije od starta takmičarske ovog petka u derbiju Rijada. Kristijano Ronaldo i drugovi došli su u goste Al Hilalu sa namerom da se pobedom vrate u šampionsku trku, ali su umesto toga gledali šou u izvedbi Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića Savića - 3:0 (0:0).

Dvojica srpskih reprezentativaca seli su na prednja sedišta mašine, uzeli volan u svoje ruke i sa tri pogotka uključili lidera šampionata na autoput ka tituli. Posle pobede u derbiju prestonice, trinaeste uzastopne u svim takmičenjima, Al Hilal se učvrstio na vrhu tabele i najvećeg konkurenta u borbi za tron, rekli bismo čak i jedinog, ostavio na sedam bodova zaostatka! U prvenstvu u kojem nekolicina timova znatno odskače kvalitetom od ostalih ekipa, možda čak i nedostižnih.

Izabrane vesti

Posebno se to odnosi na ekipu Žorža Žezusa. Čak i u odsustvu povređenog Nejmara, nesumnjivo prve zvezde ekipe, Al Hilal deluje nezaustavljivo. Ni posle petnaest rundi tim iz Rijada ne zna za poraz. Dobio je trinaest mečeva, primio svega osam golova i postigao čak 45 - u proseku tri po utakmici!

Nezaustavljiv je delom i zbog toga što je Aleksandar Mitrović prošlogodišnju formu iz Premijer lige uspeo da "ponese" sa sobom u Saudijsku Arabiju. U novembarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je utihnuo, ali je po povratku u Saudijsku Arabiju nastavio tamo gde je stao pre reprezentativne pauze. U svakom od prethodnih pet prvenstvenih mečeva bivši napadač Fulama postigao je po gol, večeras još dva, i to u samoj završnici meča, u razmaku od dva minuta, za potvrdu trijumfa koji je najavio njegov saigrač iz reprezentacije.

Iako više od sat vremena nije bilo golova, Al Nasr je već neko vreme "visio". Mogao je Al Hilal mnogo pre nego što će mu SMS doneti prednost da povede. Mitrović je već u drugom minutu pripretio, šezdesetak sekundi kasnije je zicer sa deset metara promašio Salem Al Davsari, da bi isti momak, dželat Argentine sa Svetskog prvenstva, još jednom šutirao neprecizno nakon što je Mitrović zasmetao golmanu gostiju Navafu Al Akidiju i otvorio mu prostor da prekine jednomesečni post u prvenstvu. Ipak, i ovog puta je Al Davsari pucao previsoko...

Ipak, u 64. minutu Milinković Savić je stvari postavio na svoje mesto. Saud Abdulhamid je centrirao sa desnog boka, Sergej nadskočio čuvara na penalu i sa puno osećaja glavom poslao uz dalju stativu. Ekspresno je Al Nasr mogao da uzvrati, ali je Kristijano Ronaldo samo četiri minuta kasnije promašio izglednu priliku i kako je vreme odmicalo činilo se da će derbi biti odlučen golom srpskog veziste.

Ipak, ni ova utakmica nije mogla da prođe bez najboljeg strelca u istoriji srpske reprezentacije. Dugo je bio miran, u pojedinim trenucima i nemoćan, a onda se u završnici pojavio da podeblja pobedu. U 90. minutu je na petercu "oduvao" Kristijana Ronalda u vazduhu posle kornera i duplirao prednost, dva minuta kasnije posle Sergejevog dodavanja fintom šuta izbacio iz igre Ajmerika Laporta i ulepšao trijumf poslavši loptu kroz noge Al Akidiju.

Sa večerašnja dva gola Mitrović se osamostalio na drugom mestu liste strelaca sa ukupno 13 pogodaka, odnosno prišao vodećem Kristijanu Ronaldu koji je i posle derbija ostao na 15.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 15. KOLO

Četvrtak

Al Rijad - Al Hazm 0:0

Abha - Al Ahli 0:6 (0:5)

/Veiga 20, 45, Al Brikan 22, 28, Kesi 38, Marez 64/

Al Itihad - Al Halidž 4:2 (2:1)

/Koronado 9, Benzema 29pen, Hamed Alah 65pen, Al Havsavi 74 - Narej 45pen, Al Terais 90/

Petak

Al Fejha - Damak 2:4 (0:2)

/Onjekuru 56, 69 - Enkudu 16, 65, Al Šarani 36, Sisej 90+6/

Al Hilal - Al Nasr 3:0 (0:0)

/Milinković Savić 64, Mitrović 90, 90+2/

Subota

16.00: (4,50) Al Ahdud (3,50) Al Etifak (1,75)

16.00: (1,55) Al Fateh (4,00) Al Tae (5,40)

19.00: (2,40) Al Raed (3,30) Al Vahda (2,75)

19.00: (2,00) Al Šabab (3,35) Al Tavon (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al NasrSergej Milinković SavićSaudijska Arabija 1Aleksandar MitrovićKristijano RonaldoAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara