SRBI NA ČIZMI: Ilić i Vulić među otkrićima sezone u Seriji A

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.12.20. | 17:18

Milenković jedina svetla tačka u odbrambenoj liniji Fiorentine na San Siru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prethodnog vikenda samo su šestorica fudbalera iz Srbije istrčali na terene Serije A. Sergej Milinković Savić je ostao na klupi jer je trener Simone Inzagi želeo da ga postepeno vrati u tim posle pauze zbog Kovida-19. Aleksandar Kolarov, Darko Lazović i Saša Lukić nemaju još „zeleno svetlo“ da se vrate na teren, dok je Nikola Maksimović kao i naši golmani u Seriji A presedeo mečeve na klupi. Ivan Radovanić nije ulazio u igru protiv Sampdorije.

Izabrane vesti

Od onih koji su igrali, Ivan Ilić i Miloš Vulić su potvrdili dobru formu i da su se izuzetno brzo uklopili u ambijent Serije A. Solidan je bio i Nikola Milenković, dok je Dušanu Vlahoviću samo gol nedostajao da kruniše vrlo dobru predstavu protiv Milana. Filip Đuričić je bio među retkim igračima Sasuola koji su zaslužili prelaznu ocenu u porazu protiv Intera u Ređo Emiliji.

IVAN ILIĆ, ili srpski ratnik koji ne greši gotovo nikad, tako je Gazeta definisala Veroninog tinejdžera posle meča sa Atalantom. Svi su bili ubeđeni da će Ivan biti na klupi u Bergamu, imajući u vidu da se u tim vratio kapiten Velozo, međutim Jurić je stekao veliko poverenje u Nišliju i promovisao ga je u startera. Ilić je i protiv Boginje pokazao neverovatnu zrelost i sigurnost za fudbalera njegovih godina u Seriji A. Mladi vezista je već odigrao osam utakmica za Veronu i samo na jednoj nije dobio prelaznu ocenu: kontinuitet u igri koji ni mnogo iskusniji fudbaleri ne mogu da ostvare. Jedna od tajni uspeha Jurićeve Verone, koja je uprkos velikom broju povreda i igrača zaraženih Kovidom-19 i dalje u vrhu tabele, je upravo Ilić. Mladi reprezentativac Srbije ocenjen je uglavnom sa 6,5 za odigranih sat vremena u Bergamu.

FILIP ĐURIČIĆ je igrao protiv Intera od prvog minuta i pored toga što nije mogao da trenira punom parom prethodne nedelje a nije ni još uvek sto posto fit. Uprkos svemu, Filip je na meču protiv Nerazura bio među, uslovno rečeno, manje lošim igračima Sasuola i pored gotovo fiksne Bareline markature. Naš reprezentativac nije imao ni sreće jer je njegov šut završio na stativi umesto u mreži Handanovića i to kada je Inter bio u vođstvu 1-0. Na kraju je Filip zamenjen u drugom poluvremenu, ali ne zato što je igrao loše već zato što De Zerbi nije želeo da rizikuje da se njegovo zdravstveno stanje pogorša. Ocenjen je uglavnom sa prelaznom šesticom.

MILOŠ VULIĆ je za dobar deo italijanskih medija bio najbolji igač Krotonea protiv Bolonje. Bivši igrač Crvene Zvezde je ocenjen u većem broju slučajeva sa vrlo dobrih 6.5. Ukupno pozitivan utisak je stimulisan dodatno zbog dve prilike koje je vezni igrač Krotonea konfekcionisao za svoje saigrače. Sve u svemu i na Dal’Ari, Vulić je potvrdio uspon svoje forme kao i da se izborio za status startera u kalabrijskom timu.

VLADIMIR GOLEMIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu, kada je Bolonja već bila u prednosti 1-0, bio je sasvim solidan, odradio je bez većih grešaka svoj posao i zaradio je prelazne ocene od italijanskh izveštača.

NIKOLA MILENKOVIĆ je sa golmanom Drongovskim najzaslužniji što je Fjorentina izašla sa San Sira sa podnošljivim porazom 2-0. Bleki nije mogao da zapuši sve rupe koje su ostavljali njegovi saigrači, Pecela i Kaseres pre svih, ali je bio jedini bedem koji nije propuštao vodu u odbrambenoj liniji Ljubičastih. Ako je neko u Milanu imao sumnju da li vredi potrošiti 30-40 miliona evra za srpskog defanzivca od juče je sigurno nema. Od gotovo svih reportera sa meča na San Siru Milenković je dobio šesticu.

DUŠAN VLAHOVIĆ nije uspeo da se upiše u listu strelaca protiv Milana, ali se stativa tresla par minuta posle njegovog projektila u prvom poluvremenu: šut koji je mogao da promeni tok utakmice jer je stigao kada je na semaforu bilo 1-0 za Milan. U drugom poluvremnu Dušan je u stilu velikih asistenata lansirao i Franka Riberija omogućivši mu da izađe na dvoboj oči u oči sa Donarumom. Uz to je imao i seriju drugih dobrih poteza. Sve u svemu, vidi se napredak, ako Prandeli bude imao dovoljno strpljenja, a Vlahović upornosti, možda u ovoj sezoni i Fjorentina i Srbija dobiju centarfora za sledećih deset godina. Od svih medija Vlahović je dobio prelaznu šesticu uz niz pohvala za prikazanu igru i pored toga što nije zatresao mrežu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Ivan IlićFilip ĐuričićMiloš VulićNikola MilenkovićDušan VlahovićVladimir Golemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara