Darko Lazović (© Reuters)
Darko Lazović (© Reuters)

Srbi na Čizmi: Lazović u vrhunskoj formi, malo je u Seriji A igrača kakav je Filip Đuričić

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.03.21. | 10:06

Milenković i Maksimović u tunelu bez kraja

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Moglo bi se reći da se Darko Lazović nalazi u životnoj formi. Naš fudbaler je najzaslužniji što je Verona protiv Juventusa i Beneventa osvojila četiri boda. Retko se dešava da isti fudbaler bude proglašen na dve uzastopne utakmice za igrača meča, a to se upravo dogodilo Lazoviću.

Izabrane vesti

I Filip Đuričić je protiv Napolija pokazivao raskošni talenat i dribling koji malo ko poseduje u Seriji A. Dušan Vlahović nije positgao gol, ali je zaradio prelaznu ocenu, baš kao Ivan Radovanović koji je brzo zaboravio incident sa Romeluom Lukakuom.

Zabrinjava loše forma dvojice Nikola: Maksimovića i Milenkovića. Nikako da izađu iz tunela u koji su ušli.

DARKO LAZOVIĆ igra sve bolje i bolje. Iz utakmice u utakmicu 30-godišnji Čačanin oduševljava fudbalske sladokusce u Italiji, posebno navijače Verone. Lazović je ponovio partiju protiv Juventusa kad je, takođe, proglašen za igrača utakmice. Prosto je izluđivao celu odbranu Beneventa koja nije imala rešenje za njega. Srpski reprezentativac nije samo nemestio gol Faraoniju, već je bio mirođija u svakoj opasnoj akciji tima Ivana Jurića koji je otišao iz Beneventa kući pevajući sa tri gola i tri boda u džepu. Lazović je ocenjen sa sedam i 7,5 od italijanskih medija.

DUŠAN VLAHOVIĆ je protiv Rome bio najbolji u timu Fjorentine, uz Franka Riberija. Mladi centarfor je bio posebno motivisan, jer je rimski klub jedan od onih koji je najviše zainteresovan za njega. Uz uobičajenu požrtvovanu i borbenu partiju, Vlahović je imao nekoliko prilika: u nekima mu je nedostajalo sreće i koncentracije, u nekima je Pau Lopez bio nepremostiva prepreka. Gol za trenutni remi Ljubičastih je plod akcije koju je započeo Vlahović. Centarfor Fjorentine je zaradio gotovo od svih izveštača prelaznu šesticu, a Gazeta ga je promovisala u najboljeg u redovima Prandelijevog tima ocenivši ga sa 6,5.

NIKOLA MILENKOVIĆ je posle Udineza imao nekoliko velikih propusta i protiv Rome. Kao i u Udinama odlučujući gol za poraz Fjorentine ide na dušu našeg fudbalera. Zahvaljujući Blekijevoj nepažnji Dijavara nije završio u ofsajdu i njegov gol je bio validan za pobedu Rome. Milenković je ocenjen uglavnom sa peticom, mada je bilo listova koji su priznali da je upravo srpski defanzivac neutralisao u potpunosti Mhitarjana.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ kao i njegov imenjak u Fjorentini prolazi kroz veoma težak period. Maksimović je imao nesreću i da postigne autogol protiv Sasuola što je prilično uticalo na njegovu igru i sigurnost. Sticajem okolnosti, Gatuzo je gorko zažalio što je i takvog Maksimovića zamenio Manolasom imajući u vidu štetu koju je pričinio Grk napravivši penal u nadoknadi iz kojeg je Kaputo izjednačio.

Filip Đuričić (© AFP)Filip Đuričić (© AFP)

FIILIP ĐURIČIĆ je briljirao u prvom poluvremnu protiv Napolija i prava je šteta što je lopta koju su svi već videli u golu pogodila već savladanog Mereta. Filip je još jednom demonstrirao protiv Azura da je jedan od retkih igrača u Seriji A koji sa lakoćom dribla protivničke igrače i stvara višak u napadu. U drugom poluvrmeneu je imao fiziološki pad, ali je na kraju ipak od svih ocenjen sa 6,5 ili čak sa sedmicom.

IVAN RADOVANOVIĆ je posle loše epizode u meču sa Interom i tornada Lukakua, koji ga je oduvao, ponovo bio onaj stari protiv Sampdorije. Novopečeni defanzivac je uspešno obavio zadatak, nimalo lak, u zaustavljanju Kejta Balde i bio je među najboljim igračima Grifona, o čemu i svedoči ocena 6,5, najčešće prisutna u medijima uz njegovo ime.

VLADIMIR GOLEMIĆ bi, verovatno, bio najbolje ocenjen igrač Krotonea u porazu od Atalante da se nije okliznuo u šesnestercu i tako omogućio Murijelu da postigne treći gol koji je praktično stavio tačku na nade Kalabreza da mogu da otkinu bod u Bergamu. Defanzivac Krotonea je vrlo dobro kontrolisao Malinovskog i imao je nekoliko dobrih intervencija, međutim peh sa Murijelom ga je koštao neprelazne ocene i stavio ga u isti koša sa ostalim defanzivcima Krotonea koji su pružili slabiju partiju.


tagovi

Darko LazovićFilip ĐuričićNikola MaksimovićNikola MilenkovićDušan VlahovićVladimir GolemićIvan Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara