Sergej Milinković Savić (© Reuters)
Sergej Milinković Savić (© Reuters)

Srbi na Čizmi: SMS postao Tenk, Vlahović u životnoj formi

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.04.21. | 16:29

Još jedna bleda Blekijeva partija, iz aviona se vidi kakav je talenat Ivan Ilić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sergej Milinković i Dušan Vlahović nastavljaju da oduševaljavaju italijansku publiku i navijače Lacija i Fjorentine. Vlahović je i pored poraza Ljubičastih od Atalante proglašen za najboljeg igrača utakmice i jedan je od retkih fudbalera koji su dobili 7,5 u ovom kolu. Sergej Milinković je ušao u usku grupu igrača koji donose najviše bodova svom timu u Seriji A. Korijere delo sport mu je dao nadimak Tenk, jer je Sergej jedini igrač sredine terena u Seriji A koga protivnički treneri „markiraju“. Postalo je jasno svima: ako zaustavite Milinkovića, zaustavili ste Lacio.

Izabrane vesti

Razloga za zadovoljstvo ima i Sergejov brat Vanja koji je sačuvao mrežu Torina, istina nije briljirao, ali je obavio svoj zadatak. Solidni su bili Darko Lazović, Ivan Ilić i Saša Lukić, kao i Vladimir Golemić. Ivan Radovanović i Nikola Milenković koji nisu zaradili prelazne ocene.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je sa golom protiv Verone koji je darovao Laciju tri boda u trci za Ligu šampiona postao igrač koji je svojim golovima i asistencijama doneo najviše bodova svom timu. Podsetimo, Sergej je uz sedam golova ubeležio i sedam asistencija u ovoj sezoni. Posle gola na Bentegodiju, Sergej je dobio i novi nadimak Tenk. Naime, postalo je pravilo da treneri klubova Serije A određuju igrača u veznom ili odbrambenom redu koji markira Milinkovića, kao da smo u osamdesetim godinama prošlog veka, i ne dozvoljavaju mu da digne glavu. Trener Verone Jurić je poverio taj zadatak Dimarku koji je pratio Sergeja gotovo u stopu, sve dok nije izašao s terena. Sergej je od svih medija proglašen za igrača utakmice, a varirale su ocene, od sedam do 7,5.

DUŠAN VLAHOVIĆ nastavlja da rešeta mreže, šest golova u poslednja četiri kola, 11 golova u 2021, samo je Ronaldo postigao više golova od njega u prva tri i po meseca nove godine. Malo je falilo da Dušan postigne i het-trik. Ono što posebno imponuje i što svi izveštači stalno podvlače, pa tako i u današnjim izveštajima, jeste borbenost i požrtvovanost srpskog fudbalera za svaku loptu, na svakom pedlju terena. Dušan je juče postao i prvi igrač rođen u novom milenijumu koji je postigao više od 20 golova u Seriji A. I pored toga što je Fjorentina izgubila, Dušan Vlahović je od dobrog dela medija, uključujući i Gazetu delo sport, proglašen za najboljeg aktera meča, sa ocenom 7,5. 

NIKOLA MILENKOVIĆ nastavlja da pruža blede partije. Istini za volju cela defanzivna linija Fjorentine pušta vodu na sve strane. To se posebno videlo protiv najefikasnijeg napada Serije A. Bleki snosi direktno odgovornost za drugi gol Atalante kada se izgubio u klasičnom jedan-dva duetu Malinovskog i Zapate i omougućio je Kolumbijcu da izbegne ofsajd za nekoliko centimetara. Milenkoviću može da bude slaba uteha da je bio najmanje loš u trojnom odbrambenom odeljenju. Za razliku od Kvarte i Pecele, Milenković je od pojedinih izveštača dobio i 5,5.

DARKO LAZOVIĆ je bio među najboljim igračima Verone u duelu sa Lacijom. Za Tutosport je bio čak najbolji u redovima tima iz grada Romea i Julije. Lazović je imao i jednu od najboljih šansi za Veronu koju je sam konstruisao prodorom po levom boku.

IVAN ILIĆ je još jednom dobro iskoristio priliku koja mu se ukazala. Ušao je u igru u drugom poluvremenu umesto kapitena Veloza i odradio je koreknto sve što je od njega bilo traženo. Od gotovo svih reportera sa Bentegodija je dobio šesticu, uz obrazloženje da se vidi iz aviona da se radi o velikom talentu.

VANJA MILINKOVIĆ SAVIĆ je položio ispit u Udinama: sačuvao je svoju mrežu i doprineo da njegov tim osvoji fundamentalno važne bodove u borbi za opstanak. Srpski čuvar mreže je imao nekoliko solidnih intervencija i bio je pouzdan u gotovo svim situacijama. Zbog jednog kiksa, kada se nije razumeo najbolje sa svojim saigračem Bonđornom, smanjena mu je ocena na prelazunu šesticu i pored toga što Torino nije platio skupo njegovu neodlučnost. U svakom slučaju, Vanja je pokazao da je Nikola imao pravo kada se uzdao u njega.

SAŠA LUKIĆ je ušao polovinom drugog poluvremena i junački je odradio svoj deo zadataka pomažući Mandragori da drži konce igre na sredini terena. I pored toga što je proveo manje od pola sata na terenu Lukić je zaradio šesticu uz obrazloženje da se njegov ulazak na teren i video i osetio. Praktično sa njim u veznoj liniji Udineze nije mogao da prođe do gola Torina.

IVAN RADOVANOVIĆ nije imao dan protiv Juventusa. U sudaru sa brzonogim napadačima Stare dame, Ivan nije čitao unapred protivničke akcije, kao što to odlično radi po pravilu, i tako je njegova sporost bila još vidljivija. Komandant odbrane Đenove je direknto odgovoran za drugi gol Juventusa jer je dozvolio da mu Kjeza umakne i konfekcionira gol za Moratu. Petica je bila neizbežna ocena u Ivanovoj rubrici.

VLADIMIR GOLEMIĆ je odigrao solidno protiv Specije i uglavnom je i pored par propusta i poraza Krotonea dobio prelaznu šesticu. Golemić je uspešno neutralisao Enzolu, napadača sa najvećim potencijalom u timu iz Ligurije, ali je kao i cela odbrana Krotonea, morao i mogao bolje da odigra u poslednjih pet minuta kad je tim iz Kalabrije ispustio pobedu i poslednju slamku spasa za opstanak u Seriji A.


tagovi

Sergej Milinković SavićDušan VlahovićNikola MilenkovićDarko LazovićIvan IlićSaša LukićVanja Milinković SavićIvan RadovanovićVladimir GolemićSrbi u Evropi

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara