Miloš Vulić (©MN Press)
Miloš Vulić (©MN Press)

SRBI NA ČIZMI: Vulićeva igra s druge planete i priznanje za najboljeg u Torinu

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.11.20. | 07:00

Ilić bez veće greške protiv Milana, Lazović i Sergej kapitenski, Nikola Milenković može i kao centralni u formaciji sa tri štopera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Samo sedmorica srpskih fudbalera su igrali proteklog vikenda u Seriji A: nisu ostavili tako upečatljiv utisak kao u prethodnim nedeljama, ali kad se sve sabere, samo je Ivan Radovanović podbacio protiv Rome. Darko Lazović i Sergej Milinković Savić sa kapitenskim trakama na ruci dostojno su predvodili saigrače i izborili zaslužene remije protiv favorizovanog Milana i Juventusa. Miloš Vulić je u usponu forme i Gazeta ga je proglasila za najboljeg aktera utakmice Torino - Krotone. Nikola Milenković se sve bolje snalazi u ulozi centralnog defanzivca. Saša Lukić i Ivan Ilić nisu bili briljantni kao na prethodnim mečevima, ali su zaradili prelazne ocene.

Izabrane vesti

Sergej Milinković Savić je odigrao još jedan meč u kojem se žrtvovao za dobrobiti celog tima. Uprkos činjenici da je ponovo nosio ceo vezni red na svojim plećima i da je bio prva brana prema golo Pepa Rejne, srpski as je uspeo da stvori dve šanse koju Vedat Murići i Adam Marušić nisu uspeli da pretvore u golove. Po običaju Sergej je ponovo bio među najbolje ocenjenim igračima Lacija, štaviše samo je Felipe Kaisedo dobio veću ocenu od njega. Od italijanskih izveštača Milinković je uglavnom dobio 6,5 uz konstataciju da veliki igrači i kada nemaju savršen dan ostaju tačka oslonca za tim jer garantuju prisustvo i specifičnu težinu.

Poput Sergeja i Darko Lazović je morao više da brine o defanzivnim nego o ofanzivnim zadacima. Budući da je Faraoni i dalje van stroja jučerašnji kapiten Verone je na San Siru ponovo igrao na desnom boku gde je imao veoma neugodnog klijenta: Tea Ernandeza. Sve u svemu, i pored par ubojitih proboja bivšeg igrača Real Madrida, Lazović je obavio zadatak. Zato je i nagrađen sa prelaznom šesticom iako su izostali njegovi vatrometni prodori po boku.

Ivan Ilić je sasvim solidno obavio zadatak protiv Milana na sredini terena i prilično dobro je neutralisao Benasera. Istini za volju Ivan je bio mnogo bolji i konkretniji u prvih pola sata igre. Kako je vreme odmicalo polako se gasio, baš kao što su se povećavali i problemi Verone u odbrani prednosti iz prvog poluvremena. Gazeta je pored lepih reči za Ilića zapazila i da Veronin tinejdžer nije napravio nijednu ozbiljniju grešku tokom 70 minuta provedenih na terenu. Na kraju je mladi sprski fudbaler od većine medija na svom premijernom nastupu na fudbalskoj “Skali” prelaznu šesticu.

Ivan Ilić vrlo dobar protiv Milana (©AFP)Ivan Ilić vrlo dobar protiv Milana (©AFP)

Ofanzivni plej Torina Saša Lukić nije uspeo da zatvori u velikom stilu mini-period u kome je briljirao u novoj ulozi i zatresao mrežu tri puta. Saši je protiv Krotonea nedostajala lucidnost koju je demonstrirao protiv Đenove, Lacija i Sasuola. Ipak, statistika pokazuje da je odigrao najviše lopti u dresu Granata, da je držao konce igre u svojim rukama, ali i da je imao samo jedan blesak u drugom polovremenu: malo za standarde na koje nas je navikao u poslednjim mečevima. Kako god bilo, Lukić je od svih izveštača dobio prelaznu šesticu.

Miloš Vulić je uprkos žutom kartonu na startu meča, koji je u dobroj meri stajao kao Damaklov mač iznad njegove glave, povezivao prilično dobro veznu i napadačku liniju svog tima. “Sat vremena igra sa druge planete: gore-dole između veznog i napadačkog reda, opušteno i samouvereno”, opravdala je Gazeta delo sport ocenu 6,5 i laskavo priznanje najboljeg igrača na meču Torino – Krotone. Bivši igrač Crvene zvezde se posle par klupa na startu šampionata ustalio kao starter Krotonea i postaje sve važniji šraf u mašineriji trenera Strope: protiv Atalante je realizovao prvu asistenciju u Seriji A, a ove nedelje je premijerno proglašen i za najboljeg igrača na jednom meču italijanskog elitnog takmičenja.

Ivan Radovanović nije imao dan protiv Rome. Slabo šta mu je polazilo za nogom na sredini terena, a nije bilo mnogo bolje ni kada ga je Maran prekomandovao u odbranu. Imao je i nesreću da protiv sebe ima hiperraspoloženog Mhitarjana koji je odigrao svoj najbolji meč otkako je došao u Romu. Mršava petica u dnevniku ocena je bila neizbežna za iskusnog srpskog fudbalera.

Nikola Milenković je bio među najboljima na meču Fjorentine i Parme na Tardiniju završenom bez golova. Srpski defanzivac je ponovo igrao u centralnoj ulozi tročlane odbrane Ljubičastih pošto je Pecala i dalje van stroja. Proba u subotu veče je bila mnogo uverljivija nego prethodne i čini se da Bleki počinje da uzima meru i za novu ulogu u timu što će svakako povećati njegovu vrednost na tržištu i apetite velikih klubova da ga aganžuju. Za sve izveštače Milenković je bio najpouzdaiji u redovima Ljubičastih uz Biragija i Riberija. Jedina negativna nota nove uloge u ekipi Fjorentnije je što će Bleki imati manje prilika da pravi ekskurzije u protivničkom šesnaestercu i tako potvrdi oreol najefikasnijeg defanzivca u Seriji A.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Miloš VulićIvan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara