Ćeran u belom (©AFP)
Ćeran u belom (©AFP)

Srbi osvajaju Uzbekistan: Najviše stranaca u ligi bilo iz naše zemlje

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.12.23. | 14:58

Bilo je ih 15 tokom prošle sezone

Fudbalska sezona u Uzbekistanu je završena 1. decembra, titulu je osvojio Pahtakor, a svojevrsnu „krunu“ poneli su i fudbaleri iz Srbije.

Kako su objavili tamošnji mediji, najviše stranaca koji su u nedavno završenoj sezoni igrali u Uzbekistanu došlo je iz – Srbije. Bilo je čak 15 fudbalera iz naše zemlje koji su hleb zarađivali u toj azijskoj zemlji, mada su u međuvremenu četvorica otišla.

Izabrane vesti

Iako je Uzbekistan nekadašnji deo SSSR-a, zanimljivo je da je u ligi bilo više Srba nego Gruzina (deset), Rusa (osam), Tadžikistanaca (šest)...

Dres šampiona Pahtakora u prošloj sezoni nosio je Dragan Ćeran, nekadašnji napadač Smedereva. U Navbahoru su trojica naših predstavnika: Filip Ivanović, Luka Čermelj i Jovan Đokić. Kao igrač Nasafa i dalje se vodi Marko Stanojević, dok je u Bunjodkoru Milan Marčić.

Dres Sogdijane nose Milan Mitrović i Marko Kolaković, dok je u Metalurgu Ivan Josović. Za Andijanu igra Vladimir Bubanja, a za Buksoro Aleksandar Stanisavljević.

U međuvremenu Uzbekistan su napustili Milan Bojović, koji je bio u Turonu, a sada brani boje Napretka iz Kruševca, sa njim je istim putem išao i Dušan Stoiljković. Filip Stamenković je otišao iz Metalurga, kao i Filip Stošić, koji je razdužio opremu u Buksoru i sada je u Prvoj Iskri.


tagovi

UzbekistanDragan ĆeranPahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara