SRBI U LIGAMA PETICE: Od Kolarova bolji samo Mesi... U slobodnjacima

Vreme čitanja: 6min | pon. 23.12.19. | 16:01

Sergeju pohvale, Radonjiću tek petica od Ekipa, Kostić nikako da uhvati formu, Sedlar debitovao za Majorku

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Aleksandar Kolarov je još jednom potvrdio pravilo da kada ima dan ili veče Roma izlazi sa terena sa sva tri boda. Kolarov je protiv Fjorentine postigao peti gol u ovoj sezoni. Učinak bi bio i bolji da nije prepustio Perotiju izvođenje penala. Dobar vikend su imali i sprski golmani, Marko Dmitrović i Predrag Rajković.

Izabrane vesti

Dušan Vlahović, Saša Lukić, Nemanja Maksimović i pored poraza svojih timova su ostavili dobar utisak. Nemanja Radonjić nije postigao gol, ali je uknjiižio još jednu asistenciju, dok Luka Jović i dalje zarađuje kredite sa Fortunom: protiv Atletik Bilbaa se ponovo isprečila stativa da mu negira radost za postignuti gol.

ENGLESKA

LUKA MILIVOJEVIĆ je odigrao prosečno utakmicu sa Njukaslom, bez većih uspona i padova. Ipak, i pored poraza Kristal Palasa (0:1), naš reprezentativac je uglavnom dobio prelaznu ocenu - šesticu.

ITALIJA

ALEKSANDAR KOLAROV je bio među najboljim akterima meča Fjorentina - Roma. Kapiten naše reprezentacije dobio je od svih medija 7 za partiju i pre svega maestralni gol iz slobodnjaka. Svi listovi su podvukli podatak da je samo Leo Mesi dao u ovoj godini više golova iz prekida od beka Rome.

DUŠAN VLAHOVIĆ je za Korijere delo sport i Tutosport bio najbolji igrač Fjorentine na meču sa Đalorosima. Mladi napadač je ocenjen sa 6,5 ili 6. Korijere je objasnio izbor rečima da je Dušan sam držao na svojim plećima napad Fjorentine i da su mu ofsajd i prečka negirali radost zbog postignutog gola koju je, apsolutno, zaslužio.

NIKOLA MILENKOVIĆ nije zaradio prelaznu ocenu, ali su svi izveštači dajući mu, uglavnom 5,5, podvukli da je Bleki u defanzivnoj liniji Fjorentine jedini koliko-toliko odolevao napadima Rome i da je najmanje kriv za primljena četiri gola.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je ocenjen sa sedmicom od svih italijanskih medija za predstavu protiv Juventusa u Superkupu. Naš reprezentativac je asistirao za prvi gol Luisu Albertu i najviše zahvaljujući njemu Lacio je imao dominaciju na sredini terena.

SAŠA LUKIĆ je igrao solidno protiv SPAL-a. Ironijom sudbine, Valter Macari je najveću grešku napravio kada je zamenio Lukića Zazom. Torino je izgubio ravnotežu u igri, umesto pobede ili barem remija izgubio je kod kuće. Lukić je za igru dobio prelaznu šesticu.

NENAD TOMOVIĆ je u usponu forme. Iskusni defanzivac je bio među boljim igračima SPAL-a na meču sa Torinom. Tomović je bez većih problema zaustavi Berengera i davao sigurnost bedemu ispred golmana Beriše. Naš igrač je zaradio uglavnom 6,5 ili 6.

IVAN RADOVANOVIĆ je po mišljenju Gazete bio među najmanje odgovornim za težak poraz Đenove protiv Intera, samo su Radu, Sanabrija i Rovela, dobili veću ocenu od Radovanovića koji je ocenjen sa 5,5. Tutosport, međutim, smatra da je Ivan bio odgovoran za drugi gol Galjardinija koji je praktično stavio tačku na ishod meča i zato mu je dao 5, baš kao i Korijere koji mu je zamerio latentnost na terenu.

FILIP ĐURIČIĆ je imao veoma loše veče protiv Napolija. Prvo je završio na klupi iako su ga svi mediji očekivali od prvog minuta na terenu, kada je ušao u igru umesto vrlo dobrog Dankana, bio je među odgovornijima za pad igre Sasuola. Filip je ocenjen sa peticom, ili u najboljem slučaju, sa 5,5.

ŠPANIJA

MARKO DMITROVIĆ je odradio sasvim dobro svoj posao na golu Eibara protiv Granade. Srpski čuvar mreže nije imao previše posla, ali sve što je trebalo da napravi napravio je u pobedi 3:0 baskijskog tima nad Andalužanima. Od madridskih listova Marko je dobio dve zvezdice i dva pika, baš kao i od Mundo deportiva dok mu je Sport dao prelaznu šesticu.

DARKO BRAŠANAC nije bio na visini prethodnih partija u dresu Osasune. Zamenjen je u 74. minutu  sa Monkajolom i od madridskih listova je ocenjen sa jednom zvezdicom, odnosno pikom.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je poprilično podelio izveštače sa meča Viljareal - Hetafe koji su Madriđani izgubili (0:1). Primera radi, po Asu, Maksimović je bio među najlošijim na terenu, nije čak ni dobio ocenu, Marka mu je dala samo jednu zvezdicu. Na drugoj strani, katalonski sportski listovi su imali potpuno drugačije viđenje, Sport je Maksimoviću dao prelaznu šesticu a po Mundu deportivu Nemanja je bio najbolji igrač Hetafea protiv Viljareala i dobio je čak tri zvezdice.

NEMANJA GUDELJ je ušao u Igru u završnici meča protiv Majorke, kada je Sevilja već obezbedila pobedu na ostrvu, i ostao je bez ocene. 

ALEKSANDAR SEDLAR je debitovao u dresu Majorke protiv Sevilje. Izveštač Mundo deportiva je dao dve zvezdice Novosađaninu, dok su drugi listovi smatrali da Aleksandar nije zadovoljio na svom prvom meču: Sport mu je dao peticu a madridski listovi po jednu zvezdicu ili pik.

NEMANJA RADOJA je od Marke dobio samo jednu zvezdicu, a od Asa jedan pik i pored pobede Levantea nad Seltom iz Viga (3:1). Istini za volju, većina igrača tima iz Valensije ocenjena je na isti način kao sprski vezista.

LUKA JOVIĆ baš nema sreće. Srpski golgeter je ušao u igru u poslednjih 20 minuta meča protiv Atletik Bilbaa. Pet minuta pre kraja na centaršut Luke Modrića, Jović je u stilu rasnog centarfora nadvisio odbranu Baskijaca i kada je čak i golman Unaj Simon video loptu u mreži, kao i 80.000 navijača na Bernabeu, isprečila se stativa. Luka je od madridskih listova, Marke i Asa, dobio po jednu zvezdicu odnosno pika.

NEMAČKA

MILOŠ VELJKOVIĆ je posle slabe partije protiv Bajerna odigrao ispod svojih mogućnosti i protiv skromnog Kelna koji je na kraju pobedio Verder (1:0). Veljković je zamenjen u 78. minutu Pizarom, a od Bilda i Kikera je dobio peticu.

FILIP KOSTIĆ i dalje ne uspeva da se vrati u svoju standardnu formu i to se veoma oseća na rezultatima Ajntrahta koji ni izbliza nije tim iz prethodne sezone. Filip je od Kikera dobio skromnu četvorku, kao i većina igrača kluba iz Frankfurta.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ostavio bolji utisak od Kostića na izveštače sa meča Ajntrahta sa Paderbornom. Primera radi Kiker mu je dao 3,5 i samo su Dost, strelac jedinog gola za Hiterov sastav i bek Ndika, dobili bolju ocenu od Mijata.

FRANCUSKA

NEMANJA RADONJIĆ je odigrao ceo meč u dresu Marseja protiv Nima. Ovoga puta nije zatresao mrežu, ali je asistirao Pajeu za treći gol tima Viljaša Boaša čiji je preporod koincidirao sa odličnim igrama bivšeg krila Crvene zvezde. Ipak, Nemanjino dodavanje Pajeu nije umilostivilo izveštača Ekipa koji je srpskom fudbaleru dao peticu. Samo su naš reprezentativac i bek Amavi dobili manju ocenu od šestice u timu Marseja.

PREDRAG RAJKOVIĆ je po običaju bio jedan od najpouzdanijih igrača Remsa i slobodno se može reći da je spasao tim poraza jer je odbranio penal Dembeleu desetak minuta pre kraja meča sa Lionom. Rajković ne snosi krivicu za primljeni gol, a osim odbranjenog jedanaesterca imao je još par dobrih intervencija. Utakmica sa protivnikom Juventusa u osmini finala LŠ je završena 1:1a Predrag je od Ekipa dobio šesticu.

STEFAN MITROVIĆ je zajedno sa golmanom Selsom odgovoran za primljeni gol protiv Sent-Etjena. Srećom po kapitena Strazbura i čuvara mreže taj kiks nije skupo koštao tim pošto su na kraju pobedili (2:1). Mitrović i golman Sels su uz Fofanu i Motiba, po izveštaju Ekipa, bili najslabije karike u Strazburu, i dobili su petice odnosno četvorku (Motiba).

SISTEMI OCENJIVANJA U LIGAMA „PETICE“

ENGLESKA - od 5 do 10 (6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10;
ŠPANIJA -  zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice (Mundo  deportivo), Sport ocenjuje od 5 do 10;
ITALIJA - od 5 do 10 (6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10;
NEMAČKA - od 5 do 1 (4 prelazna, 1 maksimalna ocena);
FRANCUSKA - od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena).

PIŠE: Željko Pantelić
(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara