Sergej Milinković Savić postiže gol protiv Juventusa
Sergej Milinković Savić postiže gol protiv Juventusa

SRBI U LIGAMA PETICE: Sergej podsetio Ronalda kakve je golove nekad davao

Vreme čitanja: 5min | pon. 09.12.19. | 16:38

Francuzi „skinuli“ Radonjiću pogodak, blistali Đurićić i Grujić, „Španci“ prosečni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sergej Milinković Savić je fudbalski Srbin vikenda. U inat kritičarima koji su spremni da na svaku njegovu grešku ili slabiju partiju zapavaju refren kako je precenjen fudbaler, Sergej im je začepio usta potezom, kako je Gazeta zapazila, svojstvenom Ronaldu, ali Ronaldu od pre par godina, ne ovom današnjem.

Izabrane vesti

U velikom usponu forme su Filip Đuričić i Marko Grujić. Filip i Marko nisu samo postigli, već su i asistirali za golove Berardija odnosno Lukebakija.

Milivojević, Kolarov, Lazović i golman Rajković su bili standardno dobri.

ENGLESKA 

LUKA MILIVOJEVIĆ nije uspeo protiv Votforda da spoji standardni kvantiet sa kvalitetom. Kapiten Kristal Palasa je ponovo odigrao najviše lopti na utakmici i imao najviše uspešnih pasova, ali to nije bilo dovoljno za više od 0:0. Naš reprezentativac je od većine tabloida i generalističkih novina dobio prelaznu šesticu.

ITALIJA

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ, po običaju, kada vidi bjankonero, pruža najbolje partije. Vezni igrač Lacija je kao pre dve godine u Torinu kada su Nebeskoplavi pobedili 2:1 i u subotu veče bio glavna pokretačka snaga svog tima. Sergej je od većine dnevnika proglašen najboljim akterom meča sa ocenama koje su išle od 7,5 do 8. Posebno se naglašava Sergejov gol koji je označen kao fudbalsko remek-delo.
Milinković je podsetio Ronalda na ono što je on radio u svojim najboljim danima. Sjajan i super koristan i u defanzivnoj fazi”.

ALEKSANDAR KOLAROV je pružio dobru partiju protiv Intera. Očekivalo se da bi njegovo parče terena u nadležnosti moglo da bude slaba tačka Đalorosih, ali se dogodilo suprotno. Kolarov je neutralisao bez problema i Kandrevu i Lazara. Kapiten naše reprezentacije je ocenjen sa šesticom ili sa 6,5.

DARKO LAZOVIĆ je pružio još jednu partiju na zavidnom nivou protiv Atalante. Krilo Verone snosi deo odgovornosti za prvi primljen gol, ali se zato Lazović iskupio u drugom poluvremenu pošto 90 odsto zasluga za Di Karmineov pogodak idu na račun srpskog fudbalera. Darko je ocenjen sa šest ili sa 6,5.

Filip Đuričić

FILIP ĐURIČIĆ je proglašen najboljim igračem utakmice sa Kaljarijem u Ređo Emiliji. Filip je, kako je to definisala Gazeta, sejao teror u redove Sarda driblinzima, dodavanjima i na kraju i golom za 2:0. Đuričić je od većine listova dobio odličnih 7,5.

NIKOLA MILENKOVIĆ nije u najboljoj formi i to je jedan do motiva Fjorentininog posrtanja u poslednjim nedeljama. Bleki se mučio sa Zazom, snosi deo odgovornosti i za drugi gol Ansaldija, jednostavno nije bio na visini svojih mogućnosti. Ocenjen je od svih listova sa neprelaznih 5,5.

DUŠAN VLAHOVIĆ pokazuje veliko htenje, borbenost, požrtvovanje, ali to nije dovoljno. Zapretio je Siriguu dvaput glavom, ali to je bilo isuviše malo da bi zaradio prelaznu ocenu. Dušan je uglavnom ocenjen sa pet ili 5,5.

NENAD TOMOVIĆ je ocenjen u rasponu od petice do šestica za igru protiv Breše. Tutosport mu je dao prelaznu šesticu i označio ga kao pouzdanog stuba odbrane SPAL-a. Gazeta mu je dala 5,5 priznajući da je zaustavio Toregrosa, ali i da je mogao bolje da se koordinira sa saigračima kod primljenog gola od Balotelija.

ŠPANIJA 

Darko Brašanac

NEMANJA RADOJA je bio među boljim igračima Levantea u gradskom derbiju protiv Valensije koji su izgubili sa 2:4. Radoja je dobio prelaznu ocenu od Sporta, šesticu, dok mu je Marka, poslovično stroga u ocenjivanju, dala dve zvedice.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ, sudeći po ocenama prestoničkih dnevnika, nije blistao protiv Eibara i pored pobede madridskog kluba u Baskiji. Naš reprezentativac je bio među retkim igračima Hetafea koji su dobili samo jednu zvezdu, odnosno pik.  

MARKO DMITROVIĆ je, za razliku od Nemanje Maksimovića, i pored poraza svog tima, ocenjen kao jedan od najboljih u redovima Eibara. Marka mu je dala dve zvezdice i pored primljenog gola i poraza na domaćem terenu.

DARKO BRAŠANAC je odigrao još jedan solidan meč u dresu Osasune koja je remizirala u Pamploni sa Seviljom 1:1. Brašanac je od Marke i Munda Deportiva dobio po dve zvezdice, a od Asa jedan pik, što i nije loše imajući u vidu da je izveštač, drugog po značaju madridskog lista, ostavio polovinu tima Osasune bez ocene.

NEMAČKA

Marko Grujić u Frankfurtu

MARKO GRUJIĆ je dobio mali srspki derbi u meču između Ajntrahta i Herte u Frankfurtu i pored toga što je meč završen rezultatom 2:2, pošto zatresao mrežu i dobio bolju, u proseku,  ocenu od svog zemljaka Filipa Kostića. Marko je bio među najboljim igračima Herte, osim što je postigao drugi gol, učestvovao je i u realizaciji prvog pogotka tima Jirgena Klinsamana. Marko je za nastup u Frankfurtu ocenjen od dva do tri.

FILIP KOSTIĆ je prilično podelio nemačke izveštače sa meča sa Hertom. Prema pisanju „Berlin Kurijera“, Filip je bio među najslabijim karikama Hiterovog tima i dobio je četvorku, dok je po Kikeru bio među najboljima i ocenjen je sa 2,5, samo je Hintereger dobio bolju ocenu od Kostića (dvojku).

DEJAN JOVELJIĆ  je ušao u igru u poslednjih desetak minuta meča što nije bilo dovoljno da zaradi ocenu.

MILOŠ VELJKOVIĆ se ustalio među starterima Verdera iz Bremena, ali nije uspeo da spreči poraz na domaćem terenu od Paderborna (0:1). Defanzivac reprezentacija Srbije igrao je na ivici između dobre i zadovoljavajuće partije pa je tako i ocenjen: Kiker mu je dao trojku, a Bild četvorku.

FRANCUSKA

Nemanja Radonjić šutira na gol Bordoa

PREDRAG RAJKOVIĆ je protiv Sent Etjena bio na visini zadatka. Srpski golman nije uspeo da sačuva mrežu, ali je bio na visini zadatka i nosi dobar deo zasluga za pobedu Remsa (3:1). Predrag je od Ekipa dobio solidnu šesticu.

NEMANJA RADONJIĆ je ponovo ušao u igru u drugom poluvremenu i ponovo je zatresao mrežu, treći put zaredom, mada mu je Ekip „skinuo“ gol i kvalifikovao ga kao autogol Čuamenija. Srpski fudbaler je imao par odličnih akcija kao i proigravanja, na primer Sansoneu, koji zamalo posle asistencije Radonjića nije postigao svoj drugi, a treći Olimpikov gol. I ovoga puta, pošto je ušao u sa klupe u drugom poluvremenu, Nemanja nije dobio ocenu od Ekipa.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je uz Košelnija bio najmanje odgovoran za poraz od Marseja. Može se reći da su Žirondincima čorbu zapržili Pablo,Benito, Čuameni i Otavio. Jovanović je dobio peticu ali je bio među bolje ocenjenim igračima Bordoa čiji je prosek ocena bio 4,45.

SISTEMI OCENJIVANJA U LIGAMA „PETICE“

ENGLESKA - od 5 do 10 (6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10;
ŠPANIJA -  zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice, (Mundo  deportivo),  Sport  ocenjuje od 5 do 10;
ITALIJA -  od 5 do 10 (6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10;
NEMAČKA - od 5 do 1 ( 4 prelazna, 1 maksimalna ocena);
FRANCUSKA - od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena).

PIŠE: Željko Pantelić
(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara