Srbija na Evropskom prvenstvu posle velikog preokreta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 17:53

Velšani do 59. minuta vodili sa 2:0, ali su onda sjajan preokret režirali Mateja Bubanj i Jovan Milošević - 2:4

Nije moglo da prođe bez igre živaca, ali je na kraju ispalo bolje nego što je moglo i da se očekuje. Kadetska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu ovo leta, pošto je u meču odluke protiv Velsa napravila fenomenalan preokret i kao prvoplasirana obezbedila plasman na završni turnir - 4:2 (0:1).

Orlići su do 59. minuta utakmice gubli sa 2:0, zahvaljujući golovima Kaluma Osmanda (19. minut) i Omarija Bendžamina (55. minut), ali je onda očigledno proradio srspki inat i upornost. Srbija je vodila samo 14 minuta kasnije. Seriju pogodaka selekcije Radovana Krivokapića otvorio je Mateja Bubanj u 59. minutu, na asistenciju Jovana Mijatovića, a onda je mrežu Velšana u rasponu od svega šest minuta pogađao Jovan Milošević. Prvo je izjednačio iz jedanaesterca u 63. minutu, a potpuni preokret napravio je šest minuta kasnije.

Izabrane vesti

Sve je bilo rešeno u 76. minutu, kada je Bubanj postigao i drugi gol, čime je postao verovatno najbolji igrač ove selekcije u aktuelnim kvalifikacijama. Prvo je dao het-trik protiv Lihtenštajna, onda onaj odlučujući protiv Hrvata u prethodnoj fazi kvalifikacija, a na startu turnira u Sloveniji bio je dvostruki strelac protiv Turske.

Dragocen posao za Orliće danas je napravila upravo Turska, koja je takođe posle preokreta savladala Sloveniju, zbacila je na treće mesto i sebi obezbedila drugo mesto sa šest osvojenih bodova.

Srbija je takozvanu elitnu rundu kvalifikacija završila sa sedam osvojenih bodova i gol-razlikom 9:6. Bilo je tokom ovog turnira uspona i nedozvoljenih padova koje će Krivokapić morati da pokuša da otkloni pre samog turnira jer će one najkvalitetnije selekcije uvek biti spremne da kazne svaki propust.

KVALIFIAKCIJE ZA EP:

Vels - Srbija 2:4 (1:0)

/Osmand 19, Bendžamin 55 - Bubanj 59, 77, Milošević 63pen, 69/

Turska - Slovenija 4:3 (1:1)

/Uzun 45, 86, Sonmez 57, Jildiz 88 - Kasalo 4, Dvorsak 47, Stojinović 72/



tagovi

Radovan Krivokapićkadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara