(©MN Press)
(©MN Press)

Srbija pokazala znake života: Mitrović se probudio i po običaju razbio Litvaniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.09.23. | 22:40

Het-trik najboljeg srpskog golgetera – 3:1

Živa je, diše! Posle dve utakmice u kojima se najpre spasila poraza u poslednjem minutu, pa druge u kojoj je kod kuće doživela glatki poraz, reprezentacija Srbije je pokazala neke znake života.

Istina je da je sa druge strane terena bila Litvanija, najslabiji tim u grupi, ali je Srbija dosta lako osvojila sva tri boda u Kaunasu (3:1) i ostala na dva boda razmaka u odnosu na Crnu Goru pred oktobarski, verovatno odlučujući, susret sa Sokolovima na Marakani.

Izabrane vesti

Ono što je kriptonit za Supermena, to je Aleksandar Mitrović za Litvaniju. Sa ovim večerašnjim het-trikom to je osam golova u mrežu baltičke selekcije. Nikom Mitrogol nije toliko puta izrešetao mrežu u dresu Srbije kao Litvancima.

Buđenje najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, kao i nova asistencija njegovog dežurnog hranioca loptama Dušana Tadića je dobar znak pred finiš kvalifikacija. Ta veza koja je odvela Srbiju na Mundijal moraće da nastavi da funkcioniše i u oktobru i novembru, da se izbegne dramatični finiš trke za Nemačku.

Vrlo dobro je Srbija odigrala prvo poluvreme. Da je neko jači od Litvanije bio sa druge strane terena, rekli bismo – odlično. Jer, Orlovi su igrali takmičarski fudbal. Nisu se zaletali svim silama ka golu rivala, već su držali loptu, potpuno kontrolisali dešavanja na terenu i čekali da im se otvori prostor za neku opasnu akciju.

Opipavanje slabih strana litvanskog tima trajalo je dvadesetak minuta. Tada je osovina Mladenović – Mitrović prvi put proradila. Levi bek je centrirao na peterac, a najbolji golgeter u istoriji naše reprezentacije je glavom poslao loptu u mrežu – 1:0. Posle toga je moglo lakše da se diše. I još mirnije, ali i angažovanije da se igra.

Nije mnogo proteklo vremena, desetak minuta, a dogodio se deža-vi. Kao pod indigom: Mladenović centrira, a Mitrović glavom pogađa – 2:0. Sve ono što je Piksi zamislio, kako da se igra u četvrtak veče protiv Mađara, sa još jednim špicem, Vlahovićem, pored Mitrovića, a što tada nije prošlo, sada je uspevalo protiv Litvanaca. To je, verovatno, ta razlika u klasi između prvog i poslednjeg tima u grupi...

Aleksandar Mitrović do večeras, neobično za njega, nije dao gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ali, u Kaunasu mu se otvorila dizna. I to protiv svog najdražeg protivnika kada nosi dres Srbije. Mitrogol je postigao het-trik protiv Litvanije večeras, za treći pogodak mu je asistirao Dušan Tadić, koji mu i jeste „namestio“ najveći broj golova do sada.

Da, ipak, ne bude baš sve savršeno u prvih 45 minuta Orlovi su se pobrinuli u samom finišu poluvremena, kada su serijom grešaka dali šansu Paulauskasu da smanji rezultat na 3:1.

Ako je prvo poluvreme bilo vrlo dobro, drugo je bilo kao po onoj replici iz filma: „Hoće li nekad nešto da se desi“? Dosadna, spora utakmica, gde se za 45 minuta gotovo ništa interesantno nije dogodilo. Samo jednu veliku šansu je stvorila Srbija, Sergej je „spojio sa golom“ Ilića, koji je promašio zicer. Srećom, to ovog puta Orlove nije ništa koštalo.

Septembarski ciklus je prošao slabije nego što se očekivalo. I po rezultatu i po igri. U oktobru kiksa ne sme da bude.

LITVANIJA – SRBIJA 1:3 (1:3)

/Paulauskas 45 - Mitrović 21, 32, 43/

Stadion: Darius and Girenas

Sudija: Saša Štegeman (Nemačka)

Žuti kartoni: Černih, Paulauskas (Litvanija), Živković, SMS, S. Mitrović (Srbija)

LITVANIJA (4-2-3-1): Gertmonas – Lasickas, Lekijatas, Girdvainis (46. Kazukolovas), Beneta (73. Sirvis) – Verbickas (46. Novkovas), Gineitis – Slivka, Golubickas (46. Remeikis), Černih – Paulauskas (78. Jankauskas).

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Babić – Živković (73. S. Mitrović), Gudelj, Ilić, Mladenović (84. Radonjić) – Tadić (84. Samardžić), S. Milinković-Savić (88. Račić) – A. Mitrović (73. Vlahović).


KVALIFIKACIJE ZA EP - 5. KOLO

Grupa G

Nedelja

Crna Gora - Bugarska 2:1 (1:0)

/Savić 45, Jovetić 96 - Borikov 79/

Litvanija - Srbija 1:3 (1:3

/Paulauskas 45 - Mitrović 21, 32, 43/



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara