Srbija – Jordan (©MN Press)
Srbija – Jordan (©MN Press)

Srbija pre pola godine pobedila finalistu Azijskog kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.02.24. | 18:48

Orlovi u junu savladali Jordan sa 3:2

Napravio je Jordan senzaciju i prvi put u istoriji se plasirao u finale Azijskog kupa. Pobeda nad Južnom Korejom u polufinalu (2:0) ostaće zapisana u antologiji ove reprezentacije.

A, pre samo pola godine selekcija Srbije je odigrala prijateljski meč sa Jordanom u Beču i slavila sa 3:2. Dok su Orlovi igrali u kombinovanom sastavu, tim iz Azije je bio u najjačem, okosnicu tog sastava koji je igrao protiv Srbije bio je i danas na terenu protiv Koreje.

Izabrane vesti

Srbija je povela golom Strahinje Erakovića u 7. minutu, potom je Jordan napravio preokret preko Al Mardija (53.) i Al Tamarija (67.), koji je bio junak današnje pobede nad Korejom. Ipak, do kraja meča Piksijevi puleni su obrnuli rezultat pogocima Dejana Joveljića u 83. i 89. minutu.

Srbija je igrala u sastavu: Rajković – Eraković, Mašović, Babić – Lazović (od 74. Živković), Grujić, Račić (od 63. S. Milinković-Savić), Kostić (od 46. Mladenović) – Samardžić (od 46. Tadić), Đuričić (od 63. Ilić) – Jovanović (od 46. Joveljić).

Jordan je igrao u sastavu: Abu Lajla – Nasib, Al Arab, Abu Hašiš – Hadad, Sadeh (od 68. Al Rašdan), Al-Ravabde, Al Mardi (od 81. Mamduni) – Al Tamari, Olvan, Al Najmat.

Čak osmorica startera iz tima Jordana protiv Srbije igralo je i tada u Beču protiv Srbije.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Jordana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara