SRBIJA – TIM ZA AZERBEJDŽAN: Jović starter, SMS u novoj ulozi, Piksi čuva udarne snage za Lisabon

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 20:41

Orlovi ponovo u formaciji 3-4-1-2

Znao je Azerbejdžan da nas opeče u ovom veku i golovima Gurbana Gurbanova tadašnjem nacionalnom timu nanese poraz jednak vekovnoj blamaži. I pored one poštapalice „da danas svi igraju fudbal“, čini se da su svi preduslovi ispunjeni da Orlovi sutrašnjim trijumfom naprave još jedan korak ka Mundijalu u Kataru. I zakažu veliko finale kvalifikacija protiv Portugalije u Lisabonu.

Respekt mora da postoji, ali Srbija predvođena Draganom Stojkovićem Piksijem je pokazala da u kontinuitetu može da igra dobro i osvaja bodove. Razmišljaju svi u Azerbejdžanu o taboru naše selekcije, ali kraičkom oka gledaju ka onome što ih čeka u Portugaliji. Tamo greške neće smeti da bude, tamo su nam potrebne sve raspložive snage.

Izabrane vesti

Upravo zbog toga verovatno je da će Dragan Stojković sačuvati udarne snage kojima preti suspenzija. Bilo bi rizično izlagati ih opciji da dobiju još jedan žuti karton i budu eliminisani za poslednji kvalifikacioni meč. Nije nemoguće da će selektor našeg tima sutrašnji duel protiv Azerbejdžana početi bez Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i Nemanje Gudelja. Srbija će ponovo igrati u sistemu 3-4-2-1, ali sa nešto promenjenim ulogama.

Šansu u špicu će pored junaka iz Luksemburga Dušana Vlahovića dobiti Luka Jović. Centarfor Real Madrida je zbog male minutaže pao u treći plan, ali je postigao gol protiv Katara i pokazao da Piksi može da ima koristi od njega. Imaće, dakle, Jović šansu da popravi učinak i dobije na samopouzdanju koje mu nedostaje, obzirom da godinu dana traje zastoj njegove karijere.

Velike promene očekuju se u veznom redu. Na mestu Dušana Tadića igraće Sergej Milinković Savić, koji je odigrao dobar meč u Lusemburgu, ali nije bio aktivan u poslednjoj trećini terena. Praktično, u odnosu na prethodni duel samo će Filip Kostić zadržati mesto startera iz veznog reda. Rupu izazvanu izostankom Nemanje Gudelja popuniće Nemanja Maksimović, dok će na mesto SMS-a uskočiti Saša Lukić, još jedan igrač u koga Piksi ima mnogo poverenja.

U startnu postavu se vraća Darko Lazović, koji će zameniti suspendovanog Filipa Đuričića. I defanzivni red će imati novi izgled. Kao što je poznato Strahinja Pavlović preskače meč protiv Azera zbog žutih kartona, dok je Nikola Milenković već otputovao u Firencu kako bi sanirao povredu butnog mišića. U takvoj konstalaciji Veljković će biti desno, Nastastić u sredini, dok će levi štoper biti Uroš Spajić. Na golu je neprikosnoven Predrag Rajković.

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Veljković, Nastasić, Spajić – Lazović, Lukić, Maksimovic, Kostić – Milinković Savić – Jović, Vlahović


tagovi

Dragan Stojković PiksiLuka JovićAleksandar MitrovićNemanja GudeljDušan TadićSergej Milinković SavićUroš SpajićSaša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara