Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Srbijo, ne piše ti se dobro! Norveška strpala pet komada Irskoj u Belfastu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 22:38

Dva gola Halanda, dva Serlota

Gutaju se knedle ove večeri u taboru srpske reprezentacije. Dve očajne partije u Ligi nacija su bile dovoljne same po sebi za loše raspoloženje, ali so na ranu dodala je Norveška, koja je odigrala fantastičnu utakmicu u Belfastu i deklasirala Severnu Irsku – 5:1.

Ako je suditi po utisku koji su ostavile dve selekcije uoči polufinala baraža za Evropsko prvenstvo 8. oktobra u Oslu, Srbiji se baš ne piše dobro.

Izabrane vesti

Norveška je u petak odigrala jako lošu utakmicu kod kuće protiv Austrije (2:1). Ali, njoj je to bila lekcija koja joj je, izgleda, bila preko potrebna. Za razliku od Srbije, koja je nakon poraza od Rusije (3:1) odigrala još lošiji meč četiri dana kasnije protiv Turske u Beogradu (0:0), Norvežani su na svoj loš dan odgovorili na izvanredan način. Rasturili su Irce, a dvojica napadača Erling Haland i Aleksander Serlot cepali su odbranu domaćih i pravili od nje rezance.

Poveli su Skandinavci već u 2. minutu golom Eljunusija, a Irska je odgovorila brzim izjednačenjem preko Meknira. I to bi od zelenih bilo sve.

Uzela je Norveška konce igre u svoje ruke i pregazila Irsku. Dva gola dao je Haland, dva Serlot do kraja meča, da obojica zacementiraju svoje pozicije u startnoj postavi pred Srbiju. Iako trošnoj odbrani Orlova crno se piše pred put u Oslo...

U toj istoj grupi Rumunija je napravila izenađenje i kao gost je pobedila Austriju sa 3:2.

Naše istočne komšije su u prvom kolu igrale kod kuće samo 1:1 sa Severnom Irskom, tako da im se nisu davale velike šanse protiv Austrije, ali je tim Mirela Radoija odigrao vrhunski meč.

LIGA NACIJA B - 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1

Austrija – Rumunija 2:3 (1:1)

/Baumgartner 17, Onisivo 81 – Alibek 3, Grigore 51, Maksim 70/

Severna Irska – Norveška 1:5 (1:3)

/Meknir 6 – Eljunusi 2, Haland 7, 58, Serlot 19, 47/


GRUPA 2

Izrael – Slovačka 1:1 (0:1)

/Elmkis 91 - Đuriš 14/

Češka – Škotska 1:2 (1:1)

/Pesek 12 – Dajks 27, Kristi 52p/



tagovi

NorveškaLiga nacijaErling HalandAleksander SerlotSeverna IrskaŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara