(©MN Press)
(©MN Press)

Srbiju na EP nema ko da prati! UEFA ponovo kaznila FSS, u Leskovcu samo deca na utakmici

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 19:17

Zbog ispada na meču sa Crnom Gorom, na tribinama jedino klinci do 14 godina

Više se ne zna ni broj utakmica koje je reprezentacija Srbije bila prinuđena da igra bez navijača. I taj trend ne prestaje.

Na poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada je trebalo da publika aplauzima poželi Orlovima srećan povratak na šampionat kontinenta posle 24 godine, fudbalere Srbije neće imati ko da pozdravi! Odnosno, moći će samo deca do 14 godina.

Izabrane vesti

Takva je nova kazna koju je danas donela Disciplinska komisija UEFA zbog navijačkih ispada na utakmici između Srbije i Crne Gore prošlog meseca na Marakani (2:0).

Taksativno navedeno, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 50.000 evra i zatvaranjem tribina zbog „rasističkog ponašanja njegovih navijača“. Dalje, kažnjen je i sa 10.000 evra zbog loše kontrole prodaje karata, odnosno, zbog preprodaje ulaznica na crnom tržištu, a na koje nije reagovalo ni obezbeđenje na ulazu.

Ni tu nije kraj: kazna od 6.500 evra ide zbog bacanja pirotehnike, 750 evra zbog paljenja pirotehničkih sredstava, a onda i 8.000 evra zbog blokiranja prolaza na tribinama. Na kraju, tu je i globa od 14.000 evra zbog korišćenja lasera na tribinama.

Kažnjen je i FS Crne Gore, kojem je zabranjeno da vodi navijače na naredno gostovanje zbog incidenata koje su napravili u Beogradu, a tu je i globa od 20.000 evra zbog napravljene štete. Uz to, Crnogorci imaju rok od mesec dana da sa dogovore sa FS Srbije oko plaćanja odštete zbog polomljenih stolica na Marakani.

No, sve je to manje bitno od činjenice da na stadionu u Leskovcu protiv Bugarske 19. novembra Orlove neće aplauzi s tribina ispratiti na Evropsko prvenstvo (potreban još bod). Biće dece do 14 godina, ali pravi fudbalski ambijent nikako da dočeka srpske reprezentativce.


tagovi

Fudbalski savez Srbijefudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara