©Reuters
©Reuters

Srbin je Bajernov faktor stabilnosti, Kejn uskoro 'skida' Tonija! Undav ušao u Girasijevu kožu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 17:41

Bajern slavio u Augzburgu (3:2), Švabe silovite protiv sastava Marka Rozea (5:2)

Aleksandar Pavlović nije samo svetla budućnost, već i prilično stabilna sadašnjost minhenskog Bajerna. Mladi Srbin je u pobedi bavarskog giganta u Augzburgu postigao prvenac za seniorski tim i trasirao put sastavu Tomasa Tuhela ka drugoj vezanoj pobedi u Bundesligi, a sebi učvrstio poziciju među najvažnijim igračima šampiona nemačke u drugom delu sezone - 3:1 (2:0).

Pavloviću je ovo bio ukupno osmi nastup u Bundeligi ove zone, a svih osam ostvario je na poslednjih 11 utakmica. Protiv Dortmunda i Štutgarta je upisao po asistenciju, a seriju odličnih partija krunisao je golom polse kornera svoje ekipe u 23. minutu i loše rakcije domaćih defanzivaca, pa je poslao loptu iza leđa Fina Damena.

Izabrane vesti

Sjajnu seriju golova nastavio je Hari Kejn, koji je postigao 23. gol u elitnom rangu nemačkog fudbala, čime je dostigao učinak Roja Makaja iz sezone 2003/2004. i došao na gol udaljenosti od Luke Tonija, kada se gleda debitanski učinak Bajernovih golgetera kroz istoriju.

Bajern je na poluvremenu imao sigrunu prednost, pošto je posle Pavlovića gol u poslednjim trenucima prvog poluvremena postigao i Alfonso Dejvis. Ipak, domaćin je uspeo dva puta da se vrati u život. Demirović je u 52. minutu smanjio na 1:2, mada je šest minuta kasnije Kejn ponovo uvećao prednost svoje ekipe na dva gola.

Manuel Nojer je u 88. minutu odbranio udarac Svena Mihela sa bele tačke. Da nije, možda bi bila viđena veća drama u samoj završnici. Ovako, ona je nastala tek u četvrtom minutu nadoknade, kada je Demirović postigao jedanaesterac, ali je bilo prekasno da bi došlo do promene rezultata.

Trebalo je dve nedelje da se napad Štutgarta navikne da funkcioniše bez Serua Girasija, a onda je eksplodirao zahvaljujući het-triku Deniza Undava. Švabe su na sjajan način, u obračunu za treće mesto pregazile sastav Marka Rozea i pobegle mu na velika četiri boda udaljenosti - 5:2 (2:1).

Štutgartovim igračima je ovo bio treći het-trik ove sezone, čime su dostigli učinak iz sezone 2004/2005. Tada je dva puta po tri gola na jednom meču postigao Kevin Kuranji, a jednom Kakau.

Ekipa Sebastijana Henesa je u svojoj igri sublimirala sve najbolje detalje iz dosadašnjeg toka sezone, dok je Lajpcig pokazao brojne defanzivne slabosti. Bilo ih je previše da bi se izbegao poraz u jednoj ovako zahtevnoj utakmici.

Jedino što je Rozeov tim uspevao jeste da dva puta tokom meča smanji zaostatak na jedan gol udaljenosti. Prvo zahvaljujući Benjaminu Šešku u 32. minutu, a potom i u 55. minutu, kada je Lois Openda smanjio na 2:3. Ipak, samo minut kasnije Undav je povećao prednost svoje ekipe, a potom u 75. minutu ostvario het-trik i potvrdio ubedljiv poraz učesnika završnice Lige šampiona u ovoj sezoni.

Verder ne samo da je nastavio seriju pozitivnih rezultata, već je pobedom nad Frajburgom na delu demonstrirao odličnu formu i slavio sa 3:1, čime se probio na deveto meston na tabeli Bundeslige. Okršaj Volfsburga i Kelna (1:1) obeležio je 'nokaut' sudije, a obe ekipe u drugom poluvremenu su uskratile publiku za veća uzbuđenja. Slično je bilo i u Sinshajmnu, gde je Hofenhajm do izjednačenja protiv Hajdenhajma (1:1) stigao u sedmom minutu nadoknade prvog poluvremena preko Andreja Kramarića iz penala, ali u drugom poluvremenu nije uspeo da kruniše terensku nadmoć i stigne do pobede. Ostalo ne nerešeno, što je više zadovoljilo goste koji nisu poraženi od početka decembra.

BUNDESLIGA – 19. KOLO:

Petak

Ajntraht Frankfurt - Majnc 1:0 (0:0)

/Gece 73/

Subota

Augzburg - Bajern Minhen 2:3 (0:2)

/Demirović 52, 90+4pen - Pavlović 23, Dejvis 45+5, Kejn 58/

Hofenhajm - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Kramarić 45+7pen - Dinkiči 29/

Štutgart - RB Lajpcig 5:2 (2:1)

/Milot 25, Undav 30, 56, 75, Luvling 48 - Šeško 32, Openda 55/

Verder - Frajburg 3:1 (1:1)

/Dukš 9, Ndžima 53, Malatini 90+3 - Grifo 28pen/

Volfzburg - Keln 1:1 (1:1)

/Paredes 40 - Alidu 38/

18.30: (1,33) Bajer Leverkuzen (5,50) Borusija Menhengladbah (8,50)

Nedelja

15.30: (1,65) Union Berlin (4,00) Darmštat (6,00)

17.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,30) Bohum (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar PavlovićHari KejnDeniz Undav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara