(Star sport)
(Star sport)

Srbin Suma čeka Zvezdu kao stranac

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.02.24. | 17:48

Novi Pazar ostaje sa šestoricom stranaca po standardima Mozzart Bet Superlige

 (Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar ima stranca manje - srpski pasoš dobio je bivši reprezentativac Gvineje Sejduba Suma! Praznični dani, ipak, uzimaju danak, pa će ofanzivni vezista još u subotu protiv Crvene zvezde biti zaveden kao internacionalac.

Izabrane vesti

Asimilacijom Sume, Pazarci ostaju sa šestoricom stranih fudbalera po standardima Mozzart Bet Superlige, od kojih najviše četvorica mogu istovremeno da špartaju terenom u mečevima za prvenstvene bodove.

Za ta četiri mesta u ekipi konkurišu Egipćanin Omar Fajed, momak iz Gane Ebenezer Anan, Đinho Đo (Južna Koreja), državljanin Gvineje Abdulaj Sise, te Nigerijci Adetunđi Rasak Adešina i Žulijus Eđike Opara.

Pominjalo se pre nekog vremena da bi državljanin Francuske trebalo da postane Sise, ali je na tom planu trenutno status quo.

Novi Pazar ima još jednog stranca, ali na privremenom radu u Užicu. Naime, zimus je prvoligašu Slobodi na šest meseci pozajmljen Južnoafrikanac Kurt Ejbrahams.

Suma je stanovnik Srbije najpre postao leta 2017, kad je došao u Partizan, gde je proveo četiri godine – uz kratku epizodu u Izraelu kad je pozajmljen Makabij iz Haife – da bi posle boravka u Kuvajtu stigao u Novi Pazar.

Krajem 2023. pokrenuli smo postupak za dobijanje državljanstva našeg igrača Sejdube Sume. Fudbaler iz Gvineje je odlukom Vlade Republike Srbije zvanično dobio državljanstvo, pa se više neće voditi kao stranac u domaćoj ligi“, ističu Plavi.



tagovi

FK Novi PazarSejduba SumaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara