Marko Momčilović (©Reuters)
Marko Momčilović (©Reuters)

Srbin žestoko udario po Bekaliju i FCSB: Zaključali su me u stan, zvali policiju, želeli da se odreknem plata

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.07.20. | 10:54

Marko Momčilović, kao i Bogdan Planić, prošao težak period u Bukureštu

Imao je sjajna izdanja Marko Močilović tokom prethodnih sezona u dresu FCSB. U jednom periodu bio je najvažniji šraf velikana iz Bukurešta, ali posle serije povrede umesto bajke njegova epizoda pretvorila se u košmar.

Posebno posle pandemije virusa korona, kada nije pristao da mu gazda kluba Điđi Bekali samovoljno spusti platu.

Izabrane vesti

„Nisam mislio da ću ovako nešto doživeti u klubu kao što je FCSB. Prvo su poturali priču da sam povređen dve godine. Međutim, ja sam bio van tima sedam meseci. Redovno sam trenirao, ali treneri nikako nisu želeli da mi ukažu šansu. Nisu me primećivali. Dešavalo se da imamo manjka odbrambenih igrača, ali mene su preskakali“, priča u razgovoru za rumunske medije Marko Momčilović.

Nekadašnji bek i štoper Javora dovodio se u vezu sa Crvenom zvezdom i Partizanom prethodnih godina. Rumuni nisu želeli da ga puste, ali ove sezone je skrajnut zbog isteka ugovora.

„Stalno su govorili da sam poverđen. Čak i kada sam redovno trenirao i igrao dobro. Gazda Bekali je poručio da sam završio sa klubom. Nisam odgovarao. Trenirao sam još jače, jer sam se nadao da ću da dobijem šansu. Šta se onda desilo? Bio sam u startnoj postavi za martovsko gostovannje Klužu. Odigrao sam odlično prvo poluvreme. Trener je odlučio da me zameni, iakosam imao odlične brojke. Kao cda su želeli da me ismevaju. Ja sam i dalje ćutao“.

Posle prekida prvenstva Rumunije Marko Momčilović je došao u Srbiji. Proveo je u samoizloaciji dve sedmice i počeo individualno da trenira. Nije dobijao povratne informacije iz kluba kada treba da se vrati.

„Govorili su mi da nema potrebe da se vraćam. Stavili su me na transfer listu i u društvo igrača na koje se računa. O tome me uopšte nisu obavestili. Poslali su mi mejl. Tražili su da se odreknem plata za mart, april i maj kako bi dobio papire i od 30.juna bio slobodan“.

Teška komunikacija sa FCSB je tek počela.

„Potom su me zvali dan pre i rekli da moram da se pojavim u Bukureštu trećeg juna. Vozio sam deset sati bez prestanka kako bih stigao na vreme. Ali niko mi onda iz kluba nije odgovarao. Ostao sam u stanu koji sam iznajmio iz svog džepa. Nisu me zvali da uradim testove i dođem u trening centar. Proveo sam 14 dana u izolaciji. Ljudi iz zdravstvene organizacije su mi donosili hranu, jer nisam smeo da izađem. Policija je dolazila da me proverava dva puta dnevno. Tako sam izgubio dve sedmice, jer nisam mogao da treniram. Nadali su da ću mentalno da potonem i da se odreknem zarađenih plata. Tužiću ih u FIFA kako bih dobio svoj novac. Diskriminisali su me, kao još šestoricu igrača. Oni su me ismejavali“, rekao je Momčilović.

U međuvremenu, u šampionatu Rumunije večeras kreće 6. runda plej-ofa u kojoj snage odmeravaju Gaz Metan i Univerzitatea iz Krajove (19.00). Gosti imaju priliku da se dokopaju liderske pozicije, makar dok Kluž ne odigra svoj meč u nedelju u Đurđuu. Domaćin je najslabiji tim najbolje šestorke i veliki je autsajder u sudaru sa Krajovom...

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 6. KOLO

Petak

19.00: (8,50) Gaz Metan (4,80) Univerzitatea Krajova (1,37)

Subota

19.00: (1,95) FCSB (3,45) Botošani (4,00)

Nedelja

19.00: (5,20) Astra (3,45) Kluž (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Marko MomčilovićFCSBRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara