Foto: AFP
Foto: AFP

Sreća prati Drvoseče: Portland šampion zapada i treći put u finalu MLS-a

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 03:27

Golovima More u 5. minutu i Morena po isteku sat vremena igre Timbersi preskočili Real Solt Lejk kao pretposlednju prepreku u borbi za trofej

Portland Timbersi postali su šampioni zapadne konferencije i treći put u klupskoj istoriji dugoj tek 12 godina igraće finale MLS-a, takozvani MLS kup. Tu šansu obezbedili su pobedom protiv Real Solt Lejka, tima koji im polako postaje redovna mušterija - 2:0. Sve oči bile su uprte u kolumbijskog vezistu Dijega Čaru koji je odličnim igrama čitave sezone nosio Timberse na svojim leđima, ali polufinale je izrodilo neke nove junake.

Izgleda da je sreća morala da umeša prste kako bi Portland poveo. Felipe Mora je atraktivno pustio pas u prostor, defanzivci rivala nisu uspeli da izbace loptu iz dva pokušaja, a upravo je taj drugi bio koban po goste. Lopta je pogodila upravo Čileanca Moru tako da mladi golman David Očoa nije imao šanse da je zaistavi.

Izabrane vesti

Uglavnom je Portland držao rivala dalje od svog gola i čekao priliku da zada konačni udarac. Dobio ju je po isteku sat vremena igre i to zahvaljujući umešnosti Santijaga Morena. Posle dodavanja Županića, Kolumbijac rođen 2000 godine demonstrirao je savršenu kontrolu lopte, ali i udarac iz daljine. I ponovo je fortuna bila naklonjena drvosečama jer je lopta pogodila stativu, te se odbila o leđa nesrećnog Očoe i završila u mreži.

Prvo finale Portland je igrao 2015. kada je osvojio MLS kup savladavši Kolambus, dok je tri godine kasnije poklekao pred Atlantom Herarda Tate Martina čiji su napad predvodili Hozef Martinez i Migel Almiron. Šansu da doda novi pehar u klupske vitrine Timbersi će imati 11. decembra protiv boljeg iz duela Filadelfije i Njujork Sitija koji je na programu od 21.00.

MLS – POLUFINALE

Nedelja

Portland - Real Solt Lejk 2:0 (1:0)

/Mora 5, Moreno 61/

21.00: (2,70) Filadelfija (3,10) Njujork Siti (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MLSPortlandPortland TimbersReal Solt Lejk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara